THY'DE SON 20 YILA İLKER AYCI DAMGASI
Türk Hava Yolları'nın 6. kez Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapacak olan İlker Aycı, bu alanda yeni bir rekora gidiyor.
26.03.2021 Cuma

Türk Hava Yolları'nın 6. kez Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapacak olan İlker Aycı, bu alanda yeni bir rekora gidiyor.

 

 

2015 yılında dönemin Yönetim Kurulu Başkanı olan Hamdi Topçu'dan görevi devralan Aycı, bugün düzenlenen Olağan Genel Kurul'da 6. kez seçilerek son 20 yılın en uzun süre Yönetim Kurulu Başkanı olarak kayıtlara geçti.

 

 

Son 20 yılı ele alarak yapılan derlemede, 5 yıl görev yapan Hamdi Topçu'yu geride bırakan İlker Aycı, 2015-2021 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

 

 

İLKER AYCI DÖNEMİNDEKİ ÖNEMLİ GELİŞMELER

 

 

Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki 6. yılını deviren İlker Aycı, bu süreçte çeşitli krizlerle karşı karşıya kaldı. Havacılık sektörünü derinden sarsan gelişmeler yaşayan Aycı, tüm süreçlerle baş etmek durumunda kaldı.

 

 

2016 yılı Haziran ayında Atatürk Havalimanı bombalı terör saldırısını yaşayan ülkemiz ve havacılık sektörü, bu saldırının üzerinden çok kısa bir süre sonra da darbe girişimine maruz kalmıştı. 15 Temmuz gecesi darbe girişimi yapılırken, FETÖ'cü askerler tarafından Atatürk Havalimanı da kuşatılmıştı.

 

 

2019 yılına gelindiğinde ise Türk Havacılığına büyük hizmetleri olan Atatürk Havalimanı, yolcu taşımacılığına kapatılmıştı. Nisan ayında büyük bir operasyonla İstanbul Havalimanı'na taşınma olmuş ve havacılık sektörü adeta adres değiştirmişti.

 


Aynı yıl Türk Hava Yolları'nın bünyesinde yer alan Boeing 737 MAX uçakları ise yaşanan iki ölümcü kaza nedeniyle yere indirilmiş ve THY filosundan 24 uçak (12'si henüz teslim alınmamış) operasyonlardan alınmıştı.

 

 

Tüm bu süreçlerden başarı ile çıkan Türk Hava Yolları, son olarak da Covid-19 pandemisi ile yüz yüze geldi. 2020 yılı itibariyla tüm dünyaya yayılan ve etksi hala devam ederek adeta hayatı durma noktasına getiren pandemi, Türk havacılık sektörünü de krizle karşı karşıya bırakmıştı.

 

 

Türk Havacılığının lokomotifi olan Türk Hava Yolları da bu süreçte adımlar atmış ve kargo operasyonlarıyla krizi lehine çevirmişti. Çalışanlarının hakları konusunda kritik kararlar alan THY yönetimi, mağduriyeti en aza indirmeyi başarmıştı.

 

 

Aradan geçen 6 yıllık süreçte bu krizlere karşı ayakta kalmayı başarmasıyla öne çıkan İlker Aycı, yeni döneminde de önemli adımlar atmayı planlanıyor.

 

 

Türk Hava Yolları'nda son 20 yılda Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan isimler şu şekilde:

 

(1997-2003) Cem Kozlu

 

 

(2003-2005) Abdurrahman Gündoğdu

 

 

(2005-2010) Candan Karlıtekin

 

 

(2010-2015) Hamdi Topçu

 

 

(2015-Devam Ediyor ) M. İlker Aycı

 

 

Kaynak : Airporthaber

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız