CASA'NIN TÜRKİYE'DEKİ 4. KAZASI
CASA CN-235 tipi uçaklardan bugüne kadar tüm dünyada 5 kaza yaparken, bunların 3'ü Türkiye'de meydana gelmişti. Bugün Isparta'da düşen uçakla birlikte dünyada düşen 6. CASA uçağı olurken ülkemizde düşenlerin sayısı 4'e yükseldi. Gerçekleşen 4 kazada verdiğimiz şehit sayısı ise 44'e yükseldi.
17.01.2018 Çarşamba

Bugün Türkiye yine acı bir haber aldı. Eskişehir’den havalanan ve eğitim için kullanılan CASA tipi kargo uçağıyla telsiz bağlantısı kesildi. Acı olay ise saat 14:30 civarı gerçekleşti. İçinde 2 pilot ve bir teknisyen bulunan CASA uçağı, Isparta’da düştü. Isparta Valiliği ve Genelkurmay Başkanlığı düşen uçaktaki üç personelin şehit olduğunu açıkladı. Ancak Türk kamuoyu CASA tipi kargo uçaklarının düşmesine hiç de yabancı değil. Bugün gerçekleşen elim kaza, ülkemizde düşen 4. CASA tipi uçak oldu.

 

2001'de CASA CN-235 tipi uçaklar 3 ay içinde üç kaza yaşamıştı. Ocak ayında Kayseri'de düşen uçakta 3 asker şehit oldu. Mayıs ayında Malatya'da meydana gelen ikinci kazada 34 asker şehit oldu. Aynı hafta içinde Ankara'da test uçuşu yapan uçak piste çakılıp 4 test pilotu yaşamını yitirince, CN-235 uçaklarının uçuşları geçici olarak durdurulmuştu.

 

Isparta’da gerçekleşen kaza sonrası, üç askerimizin şehit olmasıyla, CASA tipi kargo uçaklarına verdiğimiz şehit sayısı 44’e yükseldi.

 

c’da düşen CN-235 askeri nakliye uçağı ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri’nden açıklama geldi. TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

 

"17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

 

AIRPORTHABER

 

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız