THK CARGO MU GELİYOR?
Onur Havayolları’nı satın alma girişimi olumsuz sonuçlanan Türk Hava Kurumu’nun, hava kargo operasyonu için AeroSky şirketi ile el sıkıştığı iddia edildi.
14.07.2014 Pazartesi
Türk Hava Kurumu’nun işadamı Haluk Merdinligil’e ait Aerosky adlı şirket ile işbirliği yaparak hava kargo taşımacılığına soyunduğu öne sürüldü.

THK Cargo Airlines adıyla internet sitesi üzerinden AeroSky adı verilen yeni şirkete ilişkin bilgiler verilirken yeni hava kargo şirketinin hedefleri de açıklandı. İki adet Boeing 747 tipi kargo uçağı ile operasyonlara başlayacağı açıklanırken ilk yılın sonunda iki uçağın daha filoya katılarak toplam 4 uçakla operasyonun yürütüleceği belirtildi.

İki yılın sonunda ise 20 geniş gövdeli uçak hedefi belirlenirken operasyonlara başlama tarihi olarak ise 10 Ekim seçildi. Şirketin internet sitesinden operasyona ait bilgiler de verildi. Buna göre 10 Ekim ile 30 Haziran’ı kapsayan dönemde yapılacak operasyonlarla İstanbul’dan Seul, Ho Shi Min City, Frankfurt, Londra, Mexico City, Madrid ve Amsterdam’a kargo taşımacılığı yapılacağı açıklandı.

İstanbul Yeşilköy merkezli bir ofiste faaliyet gösteren Aerosky, işadamı Haluk Merdinligil’e ait. Airporthaber’in ulaştığı Merdinligil Türk Hava Kurumu ile bir hava kargo operasyonu yapılması noktasında görüşmelerin sürdüğünü açıklarken halen yurtdışında bulunan uçaklarını yakında Türkiye’ye getireceklerini belirtti.

TASFİYE HALİNDEKİ ŞİRKETLE ORTAKLIK!

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Haluk Merdinligil ve Koray Gönül’e ait olan ve tasfiye halinde bulunan Aerosky Havacılık Hizmetleri Turizm Ve Uluslararası Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi’nin Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne de hava taşımacılığı için başvurusunun bulunmadığı öğrenildi.THK bir kaç ay önce özel havayolu şirketi Onur Air’i almak için çaba göstermişti. Ancak kurumun borçları nedeniyle bankalar kredi vermeyince Onur Air’i satın alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız