EASTERN AIRLINES KARGO TAŞIMACILIĞI YAPACAK
ABD’de yerleşik firma, Eastern Air Cargo adı altında mürettebatlı ıslak kiralama ve kuru kiralama hizmetleri verecek yeni firmasını tanıttı.
04.09.2021 Cumartesi

Eastern Airlines kargo taşımacılığına giriyor

 

 

Eastern Airlines, 35 Boeing 777 yolcu uçağını kargo uçağına dönüştürerek elektronik ticaretin artmasının  yarattığı fırsatlardan yararlanmak istiyor. 

 

 

Eastern Airlines, elektronik ticaretin büyümesinin yarattığı fırsatlardan yararlanmak için kargo taşımacılığına atılmaya karar verdi.

 

 

ABD’de yerleşik firma, Eastern Air Cargo adı altında mürettebatlı ıslak kiralama ve kuru kiralama hizmetleri verecek yeni firmasını tanıttı.

 

 

Eastern Airlines, bu amaçla 35 adet Boeing 777 yolcu uçağı aldığını ve bunların E sınıfı kargo uçağına dönüştürülerek sadece yük taşımacılığında kullanılacağını duyurdu.

 

 

Eastern Airlines Üst Yöneticisi Steve Harfst, yazılı bir açıklama yaparak, “Taşımacılık piyasasında kapasite bulmakta zorlanan müşterilere bu hizmeti sunmaktan ve müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için çevik bir çözüm sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

 

Eastern Airlines, B777 uçaklarının E sınıfı tam bir kargo uçağına ilk P2F işlemi (yolcu uçağından kargo uçağına dönüşüm) olacağını belirtti.

 

 

Dönüşüm, uçağın tüm ana güverte kabininin düşük yoğunluklu ekspres kargoyu barındırmasına olanak tanıyacak.

 

 

Harfst, “Öncü dönüştürme yöntemimiz, ekspres kargo müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere özel olarak tasarlandı” dedi.

 

 

Havayolu şirketi, Amerikan Federal Havacılık Dairesinin (FAA) Boeing 777 Ekspres Kargo Uçağını onaylamasının ve modifikasyonlar için gereken Ek Tip Sertifikasını (STC) vermesinin ardından yeni kargo uçaklarının Asya ve ABD hiç iniş yapmadan hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

 

 

Eastern Air Cargo’nun ilk Boeing 777 Ekspres Kargo Uçağının 2022’nin ilk çeyreğinde hizmete girmesi bekleniyor.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız