DHL, UNICARGAS ORTAKLIĞIYLA AFRİKA’DA GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR
DHL Global Forwarding (DHL GF), Angola merkezli bir kargo şirketi olan Unicargas ile birlikte çalışarak Afrika'daki varlığını genişletti.
07.04.2021 Çarşamba

Beş yıllık ortaklık, DHL GF tarafından taşınan ihraç edilen Angola mallarının, ülkeden ihracatın% 20'sini oluşturan Avrupa ve ABD pazarlarına taşınmasını kolaylaştıracak.

 

 

Bu arada Unicargas, ithal ürünleri Angola içinde yurt içinde taşıyacak.

 

 

Ortaklık, Unicargas'ın yerel lojistik hizmetlerini büyütmesine de olanak tanıyacak.

 

 

DHL Global Forwarding Güney Afrika'nın CEO'su Egidio Monteiro, “Bunun gibi ortaklıklar ekonomik büyümeyi teşvik etmede hayati bir rol oynuyor ve bu büyük ölçüde erişimlerini genişletmeye hazır canlı yerel işletmeler havuzuyla besleniyor.

 

 

“DHL olarak, Afrika'daki işletmeleri yeni pazarlara girmeleri için güçlendirerek kıtanın gelişimini sağlamaya kararlıyız. Unicargas ile ortaklığımız, sahadaki en iyi ortaklarla stratejik ilişkilerin kilit önemde olduğu küresel düşünme ve yerel hareket etme yaklaşımımızın mükemmel bir örneğidir. "

 

 

Unicargas'ın yönetim komisyonu koordinatörü Joaquim Piedade şunları ekledi: “Petrol ihracatı ticaret hacmimizin çoğunu oluşturmaya devam ederken, özel sektörü genişletme ve ihracat portföyünü kahve ve balık gibi ürünleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda eşit derecede kararlıyız.

 

 

“Ülkenin ihracat altyapısını Avrupa ve Kuzey Amerika'ya genişleterek işletmelerin küresel pazara ulaşmasını desteklemekten heyecan duyuyoruz. Angolalı işletmeler salgının yol açtığı zararın üstesinden gelmek için çalışırken bu çok önemli olacak. "

 

 

DHL, Unicargas anlaşmasının Afrika'ya genişlemesindeki en son adım olduğunu söyledi. 

 

 

 

Kaynak: Aircargonews

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız