İLK ETİHAD UÇAĞI İSRAİL’E İNDİ
Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kapsamında ’na ait Boeing 787 ‘Greenliner’ isimli uçak İsrail’e ilk uçuşunu yaptı.
20.10.2020 Salı

Uçak, ticari uçuşların başlamasının öncesinde üst düzey turizm yetkililerini ülkede bir tura götürdü. Etihad uçağı bu sabah erken saatlerde Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na indi.

 

 

Uçak dönüş seferinde Etihad Havayolları'nın davetlisi olarak Abu Dabi'yi ve BAE’yi daha geniş deneyimlemek için medya temsilcilerinin yanı sıra, bir grup turizm endüstrisi liderini, önemli kurumsal karar vericileri, seyahat acentelerini ve kargo acentelerini alacak.

 

 

Bu ilk sefer, İsrail ile BAE arasında düzenli uçuşların başlamasının öncesinde yapıldı. İsrail Ulaştırma Bakanlığı dün iki ülke arasında ticari uçuşlara izin verecek anlaşma imzalanacağını duyurdu. İlk aşamada iki ülke arasında haftalık 28 civarında uçuş olacağı açıklandı.

 

 

Uçuş, diplomatik bağların kurulmasının ve 15 Eylül'de Washington DC'de BAE ile İsrail arasında Abraham Anlaşmalarının imzalanmasının ardından iki ülke arasında artan işbirliğindeki en son gelişme. 31 Ağustos'ta İsrailli El Al Havayolları Tel Aviv ve Abu Dabi arasında sembolik bir uçuş düzenlemişti

 

Kaynak: Haberair

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız