YARIM TON UYUŞTURUCU ELE GEÇTİ
İstanbul Havalimanı’nda Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda piyasa değeri 24 milyon lira olan toplam 420 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi
15.10.2020 Perşembe

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda yapılan 4 ayrı operasyonda 420 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu maddenin piyasa değerinin 24 milyon lira olduğu belirtildi. 

 

İlk operasyonda, şüpheli iki yolcuya ait toplam 6 adet valiz, x-ray tarama cihazı ve narkotik dedektör köpeği ile kontrol edildi. Yapılan aramada içerisinde baharat bulunan poşetlerin arasında yeşil renkli bir bitkiye rastlandı. Bitkilerden alınan numunenin uyuşturucu test cihazında yapılan kontrolünde “khat” cinsi uyuşturucu madde olduğu tespit edilirken, valizlerin içerisindeki toplam 53,7 kilogram uyuşturucuya el konuldu. 

 

 

 

 

Kurye konuştu operasyon başladı 

 

Gümrük Muhafaza ekipleri uyuşturucu kuryeliği yapan yabancı uyruklu kişilerin sorgulanması sonucunda, uyuşturucuyu havalimanında teslim alacak kişilerin kullanacağı aracın bilgilerine ulaştı. 

 

Operasyonun devamında bu araçla birlikte 8 kişi daha yakalandı ve 31,3 kilogram khat cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. 

 

Kargo içinde uyuşturucu

 

Ekiplerin gerçekleştirdiği ikinci operasyonda ise İstanbul Havalimanı kargo terminal bölümünde riskli görülen bir kargo paketi açıldı. Nijerya’dan gelen ve İstanbul üzerinden Amerika’ya gönderilecek olan ‘tekstil ürünü’ olarak beyan edilen kargo paketinden 113 kilogram khat cinsi uyuşturucu çıktı.

 

Kargo terminalinde yapılan diğer operasyonda ise yine şüpheli görülen bir kargonun içerisinde 216 kilogram Khat cinsi uyuşturucu daha yakalandı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin İstanbul Havalimanı’ndaki son operasyonunda ise şüphelenilen bir yolcunun bagajına gizlenmiş 6 kiloğram kokain ele geçirildi.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız