HAVA YOLU TAŞIMACILIĞINDA KALİTE TÜYOLARI
Horoz Bollore Logistics çalışanlarından Sayın Deniz Erdoğan, Horoz Bollore’deki uygulamalardan yola çıkarak yazdığı kitabında, havayolu kargo taşımacılığında hizmet kalitesinin müşteri memnuniyetini nasıl yükseltilebileceğini anlatıyor.
15.02.2018 Perşembe

anlatıyor.

Sayın Deniz Erdoğan’ın kaleme aldığı İstanbul Aydın Üniversitesinde sürdürdüğü yüksek lisans eğitiminde yazdığı “Türkiye Hava Kargo Taşımacılığında mevcut Durum ve Hizmet Kalitesinin Müşteri Memnuniyeti Yaratmadaki Rolü” makalesi kitaplaştırıldı. Horoz Bollore’nin dergisi olan Pencere’de yapılan yayında Sayın Deniz Erdoğan’ın havayolu kargo taşımacılığında hizmet kalitesinin müşteri memnuniyetini nasıl yükseltilebileceğine dair ipuçları veriyor.

 

Lojistik operasyonlar içerisinde hava yolu kargo taşımacılığının etkinliği giderek artıyor. Hava yolu kargo taşımacılığı halen birim ağırlık başına taşımacılığın en yüksek maliyetle yapıldığı tür olsa da güvenilirlik ve hız açısından avantajlarla, lojistik operasyonlarla içindeki payını sürekli artırıyor. Bununla birlikte hava yolu kargo taşımacılığının da birçok gönderici, süreçlerin karmaşıklığı ve bürokratik işlemlerin fazlalıkları nedeniyle lojistik hizmet sağlayıcılarla doğrudan iletişime geçmeyi tercih ediyor. Durum böyle olunca da lojistik hizmet sağlayıcılar, müşteri memnuniyetine yönelik çözüm arayışlarını sürekli olarak güncellemek zorunda kalıyor.

 

Horoz Group’ta hava operasyonları ithalat uzmanı Deniz Erdoğan’ın İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sürdürdüğü MBA eğitiminde yazdığı “Türkiye Hava Kargo Taşımacılığında mevcut Durum ve Hizmet Kalitesinin Müşteri Memnuniyeti Yaratmadaki Rolü: Horoz Bollore Firma Uygulaması” başlıklı makalesi de hava yolu, taşımacılığında hizmet kalitesinin müşteri memnuniyeti yaratmadaki rolüne odaklanıyor. Erdoğan’ın makalesi, İngiltere’de uluslarası hakemli Internatıonal Journal Of Economics Commerce and Management dergisinde yayınlanınca, makale, yine İngiltere menşeli LAMBERT Academic Publishing adlı yayın evinin ilgisini çekti ve bu kez makale Erdoğan’ın makalesi “Müşteri Memnuniyeti Sağlamak İçin Hava Kargo Anlayışı – Understanding Of Air Cargo to Provide Customer Satisfaction” kitaplaştırıldı.

 

Erdoğan’ın bu ilk kitabı, aslında, Horoz Bollore’nin hava yolu kargo taşımacılığındaki uygulamaları üzerinden tüm lojistik sektörüne yol gösterici bir çalışma olması açısından büyük önem taşıyor. İstanbul’da Horoz Bollore’den forwarder hizmeti alan firma yetkililerinin değerlendirme süreçlerini ele alan kitap, lojistik ulaştırma faaliyetlerindeki hizmet kalitesinin müşteriler gözünden önemini ve hizmet kalitesi düzeylerinin artırılmasına yönelik önerileri ortaya koyuyor.

 

Deniz Erdoğan, kitapta vurguladığı sonuçlara göre, hizmet kalitesinin müşteri memnuniyeti açısından yeterince özümsenmediğinin altını çizerken, lojistik sektörünün sürekli gelişen, yeniliklere, her zaman açık bir sektör olduğu ifade eden Erdoğan, “teknolojilerine ve altyapılarına yatırım yapan şirketler, günümüzde ve gelecekte müşteri bulma müşteri odaklı çalışma noktasında her zaman önde olacaktır. Özellikle hizmet kalitelerinin taban ile tavan arasındaki bilgi akış hızıyla değerlendirildiği günümüzde, bu durumun öneminin göz ardı edilmemesi gerekir” diyor.
Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız