ETHIOPIAN AIRLINES İKİ ADET DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ B737-800 KARGO UÇAĞI KİRALADI
Afrika’nın en büyük kargo operatörü olan Ethiopian Cargo, dönüştürülmüş iki adet Boeing 737-800 kargo uçağını GE Capital Aviation Services (GECAS) şirketinden kiraladı.
15.01.2018 Pazartesi

Türkiye’deki kargo GSA’lığı Airmark tarafından yapılan ve her pazartesi Addis Ababa - Sabiha Gökçen – Addis Ababa rotasında kargo uçağı servisi sunan Ethiopian Cargo, Afrika destinasyonları için acentelere rekabetçi fiyatlar sunuyor.

 

Uçakların 2018 Haziran ve 2019 Ocak aylarında teslim edilmesi planlanıyor ve bu uçaklar Aeronautical Engineers Inc. (AEI) tarafından yolcu uçağından kargo uçağına dönüştürülen ilk B737-800SF’ler olma özelliği taşıyor.

 

Ethiopian Airlines Group yönetim kurulu başkanı Tewolde Gebremariam anlaşmayı şöyle yorumladı: “AEI tarafından dönüştürülen ilk B737-800SF’leri teslim alacağımız için heyecanlıyız. Mevcut Boeing 777 ve Boeing 757 kargo uçaklarıyla donatılmış filomuzu tamamlamaları harika olacak. Ethiopian Cargo and Logistics 2025 vizyonlu stratejik yol haritasına uygun olarak filomuzu ve ağımızı Afrika içi ve dünya çapında bozulabilir ürün ve yüksek değerli ürün ihracat ve ithalatını geliştirmek için genişletiyoruz.”

 

AEI tarafından dönüştürülen kargo uçakları on bir tane büyük boy konteyner ve 23,5 ton kapasiteli bir adet AEP/AEH alabiliyor ve AEI tarafından geliştirilen hidrolik kargo kapısına sahip.

 

2017’nin Haziran ayında GECAS, 30 yeni Boeing 737-800’ün de kargo uçağına dönüştürüleceğinin planlandığını açıkladı.

 

GECAS tarafından dönüştürülen tüm uçaklar, şirketin portfolyosunda mevcut ve 2018 yılından itibaren yolcu uçağı kiralaması biten sözleşmelerden sonra bu dönüştürmeler yapılıyor. GECAS hâlihazırda 220 civarında B737-800’e sahip ve 25 ayrı ülkede iş birliği yaptığı havayolu var.

 

GECAS kıdemli as başkanı ve kargo uçakları grubu başkanı Richard Greener şöyle konuştu: “AEI ile bu program dâhilinde 2015 yılından beri iş birliği içindeyiz ve AEI tarafından dönüştürülen ilk B737-800SF’leri Ethiopian Airlines’a teslim etmeyi dört gözle bekliyoruz. Havayolu şirketi bu uçaklarla taşımacılık yapmak için birden fazla havayolu şirketiyle işbirliği yapıyor.”

 

Ethiopian Cargo and Logistics, Afrika’daki en büyük kargo ağına sahip. Altı B777 ve iki B757 kargo uçağıyla Afrika, Orta Doğu, Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’daki 39 ayrı noktaya hizmet veriyor.

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız