EMIRATES SKYCARGO DXB HAVALİMANINDA GDP (GOOD DISTRIBUTION PRACTISES) SERTİFİKALI ECZA TESİSİ AÇTI
DUBAI 2016 – Emirates Havayolları, Dubai Uluslararası Havalimanı’nda ısıya duyarlı ecza kargoları için SkyPharma tesisini açtı.
20.09.2016 Salı

Emirates Havayolları, Dubai Uluslararası Havalimanı’nda ısıya duyarlı ecza kargolarının taşınması için SkyPharma tesisini açtı.

 

Bölgesel Kıdemli Başkan Yardımcı Nabil Sultan yaptığı açıklamada; “Her gün, insan sağlığı için çok önemli olan ecza ürünleri üretim yerlerinden tüketilecekleri yerlere taşınıyor. Özellikle aşı gibi ürünler taşıma koşullarına karşı oldukça duyarlıdır ve hava kargo endüstrisi bu noktada çok önemli bir rol üstlenmektedir.” dedi.

 

Dört bin metrekare alana sahip yeni tesis, 2-8 ve 15-25 olmak üzere iki ısı kontrollü bölgeye sahip durumdadır ve 88 adet soğuk hücreden oluşmaktadır. Ayrıca tesislerde teslimat yapan kamyonlar için beş adet ısı kontrollü kapı bulunmaktadır.

 

Ayrıca SkyCargo AB’nin tıbbi ürünler için oluşturduğu GDP kriterlerine hem SkyPharma tesisinde hem de Dubai Uluslararası Havalimanı’ndaki SkyCentral’de uyum sağlamış durumdadır. Emirates’in kargo hub’ı Al Maktoum Uluslararası Havalimanı ve Dubai Uluslararası Havalimanı arasında ise 12 soğuk hava kamyonu ile taşımalar gerçekleştirilecektir.

 

Sultan’a göre GDP kriterleri AB’den ecza ürünlerinin transferlerinde kaliteyi sağlamak amacıyla örnek alındı ve Emirates SkyCargo hub’lar arası taşımada dünyada ilk GDP sertifikası alan havayolu konumundadır.

 

GDP sertifikası Bureau Veritas’ın Almanya’daki bir acentesi tarafından gerçekleştirilen denetimler sonunda verildi.

 

Sultan ayrıca: “Getirdiğimiz bu yenilik bize ecza endüstrisindeki iş ortaklarımızla daha yakın çalışma imkanı sağlıyor. Ayrıca yalnızca bu işe adanmış tesisimiz, Dubai’nin sağlık ve ecza lojistiğindeki yerini sağlamlaştıracaktır” şeklinde konuştu.

 

Ecza taşımacılığında GDP sertifikasını ilk alan havayolu, 2014 yılında Cargolux olmuştur.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız