‘İKİNCİ DALGA’ ÖNCESİ HAVA KARGO
1,5 milyondan fazla sevkiyata ilişkin verilere göre, Ağustos ayı dünya çapında yıllık bazda (YY)% 17,2 ve taşınan sevkiyatlarda % 29 düşüş ancak gelirlerde (USD) yıllık % 37 artış gösterdi, Hava kargo fiyatları ABD Doları cinsinden önceki yıla göre % 65 daha yüksek o (2,83’e karşı 1,71). Yıllık bazda Asya Pasifik en az hacim kaybeden (-% 10) bölge olurken, menşei Avrupa ve MESA (Orta Doğu ve Güney Asya) ise en çok kaybeden (-% 25,% -% 22) bölge oldu.
07.10.2020 Çarşamba

Charter kapasitesi bulmak çok daha zor olacak 

 

Kapasite sıkıntısı hakkında haberler eksik olmuyor. “Düzenli’ sonbahar gönderileri başlıyor ve COVID-19’a karşı aşılar piyasaya çıkıyor.  

 

Dünya endüstrilerinin üzerindeki pandeminin etkileri Kuzey yarımküre yazının sonunda ve bir ‘ikinci dalga’ haline gelebilecek salgın ile zirve yapabilir. 

 

2020 Mart ayından bu yana hava kargosu gelişmelerinin değerlendirmesini yapmak bize önümüzdeki aylar hakkında bir şeyler söyleyebilir. 

 

Mart – Ağustos arasında yaşananlara bakarsak taşıma sayısı yüzde 36, hacimsel ağırlık yüzde 22 düşerken gelirler dolar bazında yüzde 34, birim fiyatlar dolar bazında yüzde 73 artmıştı ( usd 1.77 den 3.06’ya ) 

 

Özel kargo taşımacılığı , hacim açısından genel kargodan çok daha iyi performans gösterdi (Yıllık% -16 veya% -25). 

 

Uçak kiralamaların önemi ve sayısı bu süreçte arttı. 5 ton ve üzeri kargoların sayısı yüzde 2 artarken bu kargoların birim fiyatı da yüzde 27 ila yüzde 87 oranında arttı. 

 

Express gönderilerde artış tavan yaptı. 

 

Temmuz ayının ilk haftasından Eylül ayının ikinci haftasına kadar yapılan uçuş sayısı % 16 , kargo uçuşu sayısı % 2 arttı. 

 

Kaynak: Aeroportist

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız