TÜRK HAVA YOLLARI'NDA DEĞİŞİM ZAMANI
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı 3. Havalimanı’nda THY’yi bekleyen yenilikleri anlattı.
09.04.2018 Pazartesi

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı 3. Havalimanı’nda THY’yi bekleyen yenilikleri anlattı.

 

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yaklaşık 2 yıldır hazırlıklarını yaptıkları kurumsal yenilenmelerden biri olan kabin personelinin üniformalarını tasarlayan İtalyan modacı Ettore Bilotta’nın çalışmalarında sona geldiklerine belirtti.

 

Gazete HaberTürk'te yer alan habere göre Aycı, “Kabin ekibinin kıyafetlerinin deneme dikimleriyle uçuşta deneme testlerini yaptık. Tasarım ve renkleriyle, herhangi bir havalimanında THY personeli seçilip tanınacak. Tahmin edileceği üzere bayrağımızın rengine yakın tonlarda, kırmızı ağırlıkta olacak. Kurumsal kimlik çalışmalarımız tamamlandı. Uçakların dış tasarımında bir değişiklik olmayacak, ancak yeni havalimanına yeni üniformalarla ve yeni kabin içi dizayn ile uçacağız" dedi.

 

Aycı: "Terminal de işletebiliriz"

 

"Terminal işletmeciliği konusunda yurtdışında tecrübe kazanacağımız fırsatlar olabilir" diyen Aycı, "Bunun için şirketimiz hazır. Böylece kendi sektörümüzde verimliliği artırmak için farklı deneyimler kazanabileceğimiz fırsatları değerlendirme şansımız da olacaktır. Türkiye içindeyse Ankara ve Antalya havalimanlarını yeni uçuş ağlarımızla güçlendirerek, fırsatlara göre yeni merkezler haline getirebiliriz. Aynı şekilde iştirakimiz THY Teknik’in de yurtdışına açılması, uçak bakım hizmeti vermesi konusunda çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

 

Turkish Cargo ve AnadoluJet ayrı şirket olacak

 

Uzun süredir Türk Hava Yolları alt markası olarak faaliyetlerini sürdüren ve düşük maliyetli uçuş imkanı sunan AnadoluJet ile THY'nin kargo alt markası olan Turkish Cargo'nun ayı şirketler olarak yoluna devam edeceğini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Yeni havalimanında Turkish Cargo ve Anadolujet’i kendi alanlarında daha iyi hizmet vermek üzere ayrı şirketler haline getireceğiz. Henüz olgunlaşmadı, ama düşüncemiz bu yönde. Özellikle kargo için yeni meydanda ciddi yatırımlarımız olacak. İlaç, yaş meyve-sebze, e-ticaret gibi kargonun tüm segmentlerinde donanımlı ünitelerle nitelikli hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.

 

THY bölgesel uçak arıyor

 

İlker Aycı, Türkiye'nin belli noktalarına sefer düzenlemek amacıyla bölgesel yolcu uçaklarına yöneleceklerini ifade ederek, “THY’nin yurtiçi operasyonlarını yaparken zorlandığı Sinop, Siirt, Tokat gibi havaalanları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer meydanlarda kullanılmak üzere bölgesel yolcu uçakları düşünüyoruz. Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor. Yolcu kapasitesi 100 koltuk altında olan bölgesel uçaklara ihtiyacımız var" dedi.

 

AIRPORTHABER

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız