AIRBUS BELUGA XL TEST İÇİN HAZIR
Airbus BelugaXL test aşamasına geçti ve ikinci bir uçağın entegrasyonuna başlandı.
10.01.2018 Çarşamba

Yeni BelugaXL için yapısı bütünüyle tamamlanmış ilk gövde, bu ay Fransa’nın Toulouse kentindeki montaj hangarından çıktı. Bu yeni nesil kargo filosu operasyona başladığında, Airbus uçaklarının tamamlanmış bölümlerini, şirketin Avrupa’daki üretim hangarları arasında ve Fransa, Almanya ve İspanya’daki nihai montaj hatlarına taşımak için kullanılacak.

 

 

BelugaXL, varolan en hacimli uçaklardan birisi ve bu gerçek, uçağın her yerinden belli.  Kabarık üst ön gövdesi ve muazzam yük alanıyla BelugaXL, türetildiği Airbus A330-200 jetinaratörünün büyük boyutlu versiyonu olarak pek bilinmiyor. Ancak BelugaXL programını yöneten Bertrand George, “A330’u yalnızca bir temel olarak görüyoruz, ama yine de birçok değişiklik tasarlandı, uygulandı ve test edildi bile. Var olan bir ürünün süper bir nakil aracına dönüştürülmesi basit bir iş değil “diyor.

 

İlk BelugaXL modelinin 2018 yılının ortalarına kadar uçması bekleniyor. George, 2017’nin başında Airbus çalışanlarının oyuna sunulan altı tasarım arasından seçilen tasarım üzerinden üretilen hava nakil aracının ‘yüz’üne boyanacak olan dev gülüşe atıfta bulunarak, gülümseyen uçağın ilk uçuşunu görmeyi dört gözle beklediğini söylüyor.

 

 

İlk BelugaXL’ın ilk zemin testi ve test uçuşundan önce, uçağın iki jet motoru entegre edilecek ve aylarca sürecek bir test serisiyle BelugaXL sistemlerinin her birinin amaçlandığı gibi çalışması sağlanacak.

 

George ayrıca, “Toulouse ve Hamburg, Almanya’da uçuş simülatörleri ve laboratuvarlardaki sistemlerimizi test edeceğiz. Aynı zamanda hidrolik krikolar kullanarak A330’un alt gövdesi ve yeni kamburu arasındaki belli eklemlerin tam ölçekli kopyalarındaki uçuş yüklerini taklit edeceğiz” dedi.

 

 

 

AIRLINEHABER

 

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız