ATATÜRK HAVALİMANI'NDA OPERASYON
Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Kenya uyruklu uyuşturucu kuryesinin valizlerinde 34 kilo 239 gram 'Yemen Otu' olarak bilinen (Khat) uyuşturucu bitki ele geçirildi. Valizlerin tıka basa Khat dolu olması polisi bile şaşırttı.
02.01.2018 Salı

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Atatürk Havalimanı’nda denetleme yapan analiz ve profil uzmanları, Kenya, Nairobi’den gelen A.Ç.’yi şüpheli olarak değerlendirdi. Ekiplerce durdurulan A.Ç.’nin yanındaki 2 valizde arama yapıldı. Şüphelinin valizinde yapılan aramada, polislerin şüphesinin doğru olduğu ortaya çıktı. Valizlerde 34 kilo 239 gram Khat otu ele geçirildi. Uyuşturucu bulunması üzerine A.Ç. gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan Kenyalı A.Ç.emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Uyuşturucu kuryesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

KHAT NEDİR?

 

Yemen Otu olarak bilinen Khat, bazı ülkelerde yasak değil. Ülkemizde uyuşturucu özelliği sebebiyle yasak olan Khat, Yemenlilerin günlük hayatında, vazgeçemedikleri bir gelenek olarak tüketilmektedir.

 

Kullananların üzerinde abartılı neşe, taşkınlık, bilinç bozukluğu gibi etkileri gösteren ve yanılsamaya neden olan bu bitki, Celastraceae familyasına dahildir ve literatürde Catha edulis ismiyle anılmaktadır.

 

Ağızda çiğnendiğinde uyarıcı etkiye sebep olan bu bitki, Doğu Afrika ile Arap yarımadasında özellikle de Yemen'de yetiştirilir.

 

AirportHaber

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız