PİLOT İLE KULE ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na acil iniş yapacak bir yolcu uçağı için iniş ve kalkışlar durduruldu. Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlisi ile kalkış için izin isteyen VİP uçağın pilotu arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
27.11.2017 Pazartesi

 

Samsun-İstanbul seferi yapan Boeing 737-800 tipi uçak pazar günü Sabiha Gökçen Havalimanı'na acil iniş talebinde bulundu. Havalimanında iniş ve kalkışlar durduruldu. İtfaiyelerin önlem aldığı piste iniş yapan uçağın kabin basıncı sorunu yaşadığı açıklandı. Ancak Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrol Merkezi'nin saat 14:40 sıralarında havalimanını kullanan pilotlarla yaptığı konuşmalarda 'Kargo yangını'ndan söz edildiği ortaya çıktı.

 

 

Habertürk'ün haberine göre, VIP uçuşu yapacak olan TC-LAD tescilli DHMİ uçağının pilotuna hava trafik kontrolörü, "Kargo bölümünde yangın olan emergency deklare etmiş bir trafiğimiz var. İniş kalkışları durdurduk. Takribi bir 15 dakika içerisinde inişi planlanıyor Gökçen'e. Sizlerin kalkışında herhangi bir şekilde abord'dan dolayı pist kapanma riskine karşı bekletmek istiyoruz VIP trafiklerini. Malumat olarak veriyorum. Niyetiniz nedir" diye sordu. Pilot ise "Mümkünse kalkabilirsek kalkalım, ama emergency çok kötüyse siz bilirsiniz" cevabını verdi.

 

 

Bunun üzerine kule görevlisi, "Mutabık hocam. Kargo bölümünde yangın var. Sonuçlarını kestiremiyoruz. Herhangi bir şekilde tarihe de geçmek istemiyorum. Herhangi bir prosedür aksaklığından dolayı ya da yanlışlığından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamak, yaşatmak istemiyorum. Bundan dolayı bekletmek istiyorum, malumat" anonsunu yaptı.

 

 

Pilotun şu sözleri dikkat çekti "Herhangi bir şekilde tarihe geçmek istemiyorum."

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız