ÜZÜMCÜLERİN HAVA KARGO İSTEĞİ
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, sofralık yaş üzümde hava kargo ulaşımın sağlanması gerektiğini belirtti.
18.09.2016 Pazar

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, 5 Eylül günü Manisa'dan dokuz ziraat odası başkanları, Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber'in girişimleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile üzüm konusunda iki saat görüşme yaptıklarını üzümcünün sorunlarını dile getirdiklerini ifade ederek, "Ankara'dan olumlu sonuçlarla geldik. Üzüm için gerekli olanın yapılacağı belirtildi" dedi.

 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin de bu yıl kuru üzüm alımlarına başlayacağını belirten Ülgen, "Sarıgöl'de 250 bin ton yaş üzüm dalında beklemekte. Şuan, Sarıgöl'de 70 bin dekarlık üzüm bağlarımız örtü altında bekletilmektedir. Sarıgöl olarak günde beş bin ton yaş üzüm kesmemiz gerekmekte" şeklinde konuştu.

 

"Hava Kargo ulaşımı şart"

 

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, sofralık yaş üzümde en büyük pazarın Rusya olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

"Üreticiler olarak 1980-1985 yıllarında Arap ülkelerine yaş üzüm göndermekteydik ama buralarda terör olayları bu pazarımızı etkiledi. Arap ülkelerine hava kargo ulaşımı sağlandığında yaş üzüm piyasası hareketlilik kazanacaktır. Hava kargo ulaşımı için oda olarak yüzde beşlik bir katkı sağlamaya hazırız. Tüccar da katılım yaparsa, neden olmasın. Alaşehir'de küçük uçaklar için hava alanı var. Bura alana biraz düzenleme yapılırsa hava kargo ulaşımı sağlanır. Bunun uzun vadeli bir çözüm olacağı kanısındayım."

 

Yaş üzüm Fiyatları

 

Yaş üzüm fiyatları hakkında da açıklamada bulunan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen, "Yaş üzümde havadar olan alanlarda sofralık çekirdeksiz Sultaniye üzümlerin kilosu 1-1,5 TL arasında, dayanma gücü az olan bölgelerde ise 80 Krş ile 1 TL arasında satılmakta. Şaraplık üzümlerde yaş üzümün kilosu ise 40 Kuruştan satılmakta" dedi.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız