KAZAKİSTAN A400M ASKERİ KARGO UÇAĞI SİPARİŞİ VERDİ
Kazakistan, Türk hava Kuvvetleri filosunda da bulunan askeri kargo uçağı Airbus A400M’den iki adet sipariş verdi. İlk uçağın teslimatının 2024 yılında yapılması planlanıyor.
02.09.2021 Perşembe

Airbus’ın askeri nakliye uçağını kullanacak ülke sayısı artıyor. Kazakistan Cumhuriyeti iki adet Airbus A400M uçağı siparişi vererek Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, Türkiye, Belçika, Malezya ve Lüksemburg ile birlikte dokuzuncu operatör oldu.

 

 

Airbus’tan yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında planlanan ilk uçağın teslimatı ile sözleşme, eksiksiz bir bakım ve eğitim desteği paketini içeriyor. Anlaşmayla birlikte, bakım ve revizyon hizmetleri konusunda işbirliği yapmak ve yerel bir C295 bakım merkezi oluşturmanın ilk adımı olan bir Mutabakat Zaptı da imzalandı.

 

 

Airbus Savunma ve Uzay CEO’su Michael Schoellhorn, “A400M, Kazakistan’ın taktik ve stratejik hava ikmal operasyonlarının temel taşı olacak. Bu yeni ihracat sözleşmesi, toplam A400M sipariş sayısını yakın gelecekte artmasını beklediğimiz bir rakam olan 176 uçağa getiriyor. Teslim edilen 100 uçak ve 100 bin uçuş saatine ulaşan A400M, yeteneklerini kanıtlayarak birçok potansiyel müşterinin beklediği olgunluk düzeyine ulaştı” dedi.

 

 

Açıklamada, ülkenin envanterini barındırma ve askeri, sivil ve insani misyonları yürütme kapasitesine sahip olan A400M’in, Kazakistan’ın uzak bölgelerine etkin erişim sağlayarak herhangi bir göreve hızla yanıt vermesini sağlayacağına vurgu yapıldı.

 

 

Türkiye’nin 10 A400M siparişinin 9’u Türk Hava Kuvvetleri envanterine katılmış durumda.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız