PANDEMİDE EN AZ ETKİLENEN HAVAYOLU THY
Pandeminin başından bu yana yapılamayan uçuş sayısının 10 milyonu aştığı bildirildi.
25.08.2021 Çarşamba

Merkezi Belçika’da bulunan Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü, (Eurocontrol) pandeminin başladığı 1 Mart 2020 tarihinden bu yana geçen 1,5 yıllık süre içinde havayolu şirketlerinin yolcu azlığı ve getirilen çeşitli kısıtlamalar nedeniyle gerçekleştiremediği uçuş sayısının 10 milyonu aştığını açıkladı.

 

 

Eurocontrol’un Twettır hesabından yapılan paylaşımda, sivil hava trafiğindeki uçuşların eski dönemlerine dönme yolunda olmakla birlikte, halen 2019 yılı ile karşılaştırıldığında günlük uçuş sayısının hala 10 bin uçuş daha altında seyrettiği vurgulandı.

 

 

En az etkilenen şirket THY

 

 

Kuruluşun yaptığı bir başka değerlendirmede ise pandemi döneminde Avrupa’nın sayılı havayolu kuruluşları arasında uçuş trafiği en az düşen havayolu şirketinin yüzde 10’luk azalmayla Türk Hava Yolları (THY) olduğu bildirildi.

 

 

Bu süre içinde uçuş trafiği en çok etkilenen havayolu şirketi ise yüzde 64’lük düşüşle British Airways oldu.

 

 

Danimarka, İsveç ve Norveç’in çok uluslu havayolu şirketi SAS yüzde 54, Alman Lufthansa yüzde 46, Hollandalı şirket KLM yüzde 23 ve Fransız şirketi Air France’ın yüzde 27 kayıpla pandemi döneminden etkilenen havayolu şirketleri oldular.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız