ETIYOPYA HAVA YOLLARI AFRİKA'DA ZİRVEYE ÇIKTI
Pan-Afrika’nın en büyük havayolu şirketi olan Etiyopya Havayolları Grubu, kıtadaki liderliğini koruyarak yolcu ve kargo trafiğinde Afrika’nın en iyi havayolu şirketi oldu.
10.07.2021 Cumartesi

Afrika’nın en büyük havayolu şirketi olan Etiyopya Havayolları Grubu, kıtadaki liderliğini koruyarak yolcu ve kargo trafiğinde Afrika’nın en iyi havayolu şirketi oldu.

 

 

Afrika Havayolları Birliği’nin (AFRAA) raporuna göre, Etiyopya Havayolları, 2020 yılında yolcu ve kargo trafiğinde birinci sırada yer aldı. Etiyopya Havayolları, ana merkezi Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı üzerinden 500 bin ton kargo ve 5, 5 milyon yolcu taşıdı.

 

 

Etiyopya Havayolları Grup CEO’su, Bay Tewolde GebreMariam, “Havacılık sektörünü harap eden küresel pandemi krizinde bile liderliğimizi sürdürmekten onur duyuyoruz. Bu, dayanıklılığımızın ve çevikliğimizin bir belirtisidir. Afrika içinde ve dünyanın geri kalanıyla uçuşları askıya almadan çok ihtiyaç duyduğumuz hava bağlantımızı sürdürerek pandemi ile mücadelede oynadığımız rol için heyecanlıyız. Tıbbi malzeme ve aşıların hava yoluyla taşınmasıyla hayat kurtarıyoruz.” dedi.
 

 

Etiyopya Havayolları, Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı üzerinden taşınan en yüksek yolcu trafiği ile listenin başında yer aldı. Havalimanından toplam 5, 5 milyon yolcu taşınmıştır. Bu trafiğin 5, 2 milyon yolcusunu Etiyopya Havayolları, geri kalan yolcuları ise diğer Havayolları taşıdı. Kargo terminali, 2020 yılında 500 bin tondan fazla kargoyla başa çıktı.

 

 

Etiyopya, Etiyopya Havayolları’nın kıta içindeki çok sayıda doğrudan uçuşu nedeniyle Afrika’daki en bağlantı sağlayan ülkeler listesinde de ilk sırada yer aldı.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız