ANTONOV AN-124 ÜÇ İTFAİYE ARACI TAŞIDI
Antonov Havayolları, dünya çapında en sıra dışı ve zor kargoları nakletmekle tanınır. Kısa bir süre önce An-124’lerinden biri, bir değil iki değil, üç büyük kurtarma ve yangın söndürme kamyonunu Orta Doğu’dan Orta Asya’ya uçurulması için çağrıldı.
10.07.2021 Cumartesi

Antonov Havayolları, dünya çapında en sıra dışı ve zor kargoları nakletmekle tanınır. Kısa bir süre önce An-124’lerinden biri, bir değil iki değil, üç büyük kurtarma ve yangın söndürme kamyonunu Orta Doğu’dan Orta Asya’ya uçurulması için çağrıldı.

 

 

An-225 Mriya yanında An-124S havayolu için gerçek bir yük katırı. Yedi devasa 124’ün, Ted Stevens Anchorage, Dhaka International ve Dubai’deki Al Maktoum International gibi varış noktalarıyla birlikte, dünyanın her yerinde sık sık uçtuğu görülüyor.

 

 

Son zamanlarda, havayolunun An-124-100M-150’lerinden biri, oldukça sıra dışı bir sevkiyat için hazırlandı. Üç büyük Rosenbauer Panther itfaiye aracı, Orta Doğu’da bir An-124 tarafından alındı ??ve Orta Asya’da bir yere nakledildi.

 

 

Havayolu, kargo sevkiyatını bir haftadan kısa sürede organize ettiğini söyledi. İtfaiye araçlarının güvenli ve zamanında varmak için hava kargosu kullanmak zorunda kalması anlamına geliyordu. Bu nedenle Antonov yardıma çağrıldı.

 

 

İtfaiye araçları 21 ton ağırlığında ve her biri 12 metre uzunluğunda. Bunlar, yangın ve kurtarma operasyonlarının bir parçası olarak dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarında sıklıkla kullanılan uzman uçak kurtarma ve yangınla mücadele (ARFF) kamyonlarıdır. Bu özel modeller, 750 hp’ye kadar motor gücü ve 14.000 litreye kadar söndürme maddesi kapasitesine sahip 6×6 varyantlarıydı.

 

 

Dolayısıyla, bu operasyon için tüm yük, An-124’ün yetenekleri dahilinde, 63 tondu. Uçağın taşıma kapasitesi neredeyse bunun iki katı, 120 ton. Rosenbauer International’ın Müşteri Yöneticisi Philip Karl, operasyondan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

 

Yıllık operasyonları karşılaştırdığımızda, 2021’in Antonov için en yoğun yıl olduğunu görebiliriz. Diğer havayolları 2020’nin başlarında filolarını durdururken, Antonov filosu operasyonlarına devam ediyor.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız