AVRUPA’DA BİR İLK OLACAK
İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) ve Napoli Capodichino merkezli Atitech Avrupa’nın ilk yolcudan kargo uçağına dönüştürme tesisini kurma konusunda anlaştılar.
07.07.2021 Çarşamba

Bakım, onarım & faaliyet/işlemleri (MRO) şirketi olan Atitech’in Capodichino merkezinde kurulacak olan tesislerde pandemi nedeniyle artan kargo talebine cevap verilebilmesi için önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

 

 

Avrupa’da bir ilk olacak dönüştürme tesisinde B737-700 ve B737-800 tipi yolcu uçaklarının kargo uçağına çevrileceği açıklandı.

 

 

Atitech şirketi FAA ve EASA’dan Part 145 sertifikalarına sahip deneyimli bir MRO şirketi olarak ön plana çıkıyor.

 

 

Bu dev projede Atitech’in lisanslama ve tescil konusunda sağlayacağı açıklanırken, şirket dönüşüm konusunda yine derin bir tecrübeye sahip olan IAI ile güçlü bir ortaklığa imza atacak.

 

 

Dönüşüm merkezleri önemli yatırım, yüksek teknoloji ve vasıflı personel gerektirirken, hali hazırda bunların hepsine sahip olan Atitech şirketi Boeing uçaklarının güçlendirme ve dönüştürme konusunda yine çok tecrübeli bir şirket olan IAI ile iş birliğini oluşturarak Avrupa’da dengeleri değiştirmeyi hedefliyor.

 

 

Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı merkezli IAI, MRO’lar dünyasında tanınmış bir operatör olarak ön plana çıkıyor ve uçak bakımı, dönüşümü, yükseltme konusunda 70 yıllık bir deneyime sahip.

 

 

IAI müşterileri arasında DHL, Boeing, Lockheed Martin ve Amazon bulunuyor.

 

 

Dev ortaklıkla Avrupa’da kurulan dönüşüm merkezinde faaliyetlerin yakın zamanda başlamasının planlandığı açıklandı.

 

 

Kaynak: AirTürkHaber

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız