ANTONOV AN-124 DEV KARGO UÇAĞI HİNDİSTAN’A ACİL TIBBİ ÜRÜNLER TAŞIYOR
Volga Dnepr’in Antonov An-124 kargo uçağı, Çin’in Tianjin şehrinden aldığı kritik tıbbi malzemeleri Hindistan’a getirdi. Uçak, özel bir şirket tarafından sipariş edilen sıvı tıbbi oksijen içeren 12 tank taşıdı. Uçuş, şiddetli bir ikinci dalga ve kritik tıbbi malzeme sıkıntısı yaşayan Hindistan’ı desteklemek için geldi.
03.05.2021 Pazartesi

Volga Dnepr’in Antonov An-124 kargo uçağı, Çin’in Tianjin şehrinden aldığı kritik tıbbi malzemeleri Hindistan’a getirdi. Uçak, özel bir şirket tarafından sipariş edilen sıvı tıbbi oksijen içeren 12 tank taşıdı. Uçuş, şiddetli bir ikinci dalga ve kritik tıbbi malzeme sıkıntısı yaşayan Hindistan’ı desteklemek için geldi.

 

 

Hindistan, oksijen ve vantilatör gibi tıbbi ihtiyaçlarda ciddi sıkıntılar yaşamaya devam ederken, havayolları malzeme taşımak için uçuyor. Bu hafta Hintli bir firma, sıvı tıbbi oksijen tanklarıyla dolu 12 konteyneri Kalküta’ya taşımak için bir Volga-Dnepr Antonov An-124 kiraladı.

 

 

Uçak Tianjin’den önce Hanoi’ye uçtu ve yerde 16 saatten fazla bir bir süre kaldıktan sonra 3 saat 12 dakika süren bir uçuşla Kalküta’ya 2 Mayıs günü yerel saat ile 06:27’de iniş yaptı.

 

 

Sıvı oksijen tanklarını taşıyan uçağın sahibi ve işletmecisi Volga-Dnepr Havayolları. Bu An-124 uçağı, yaklaşık 29 yaşında ve 1993 yılının Mart ayında hizmet vermeye başladı.

 

 

Bu uçak tipi bazı sorunlar yaşasa da, boyutu ve kargo kapasitesi nedeniyle kritik olmaya devam ediyor. Bu uçak aynı zamanda Kasım sonundan Ocak ortasına kadar kısa süreliğine yere indirildi, ancak o zamandan beri çok çalışıyor.

 

 

Volga-Dnepr, Hindistan’ın tıbbi altyapısını felç eden feci COVID-19 dalgasıyla boğuşurken tıbbi kargo taşıan bir dizi havayolunun sonuncusudur. Bazı taşıyıcıların ticari talepleri yerine getirilirken, diğerleri tıbbi malzemeleri Hindistan’a ücretsiz olarak uçurmayı seçti.

 

 

Havayolları çoğunlukla sıvı oksijen, oksijen konsantratörleri, vantilatörler, N-95 maskeleri, PPE ve çok daha fazlası tıbbi malzemeler taşıyor. Hastaneler hastaları için yeterli tıbbi oksijen temininde zorlandıkça, sıvı oksijen ve oksijen konsantratörleri Hindistan’daki en kritik ihtiyaç olarak ortaya çıktı.

 

 

Bu malzemelerinin yanı sıra, Hintli havayolları da her hafta on milyonlarca COVID-19 doz aşısını Hindistan içinde uçuruyor. Ülkenin tüm aşıları yurt içinde yapıldığından, havayolları Pune ve Haydarabad’dan ülkenin her köşesine aşı uçurmakla meşguller. Aşılar, gelecekte ölümleri ve enfeksiyonları azaltmak ve daha fazla vakayı önlemek için çok önemli.

 

 

Havayolları dünyanın dört bir yanından kargo ile Hindistan’a uçarken, ülkeler Hindistan’dan gelen yolculara sınırlarını kapattı. Karar, Hindistan’ın günlük 300.000’den fazla vaka eklemesi ve yeni varyantların dolaşımda olması nedeniyle alındı.

 

 

ABD , İngiltere, Almanya, Hollanda, Kanada ve diğer onlarca ülke tüm Hindistan seyahatlerini kısıtladı. Bir çok ülke vatandaşlarından Hindistan’ı terk etmelerini ve hatta ülkelerine geri dönüş uçuşlarına katılmaları için çağrı yapıyorlar.

 

 

Şimdilik, Hindistan’ın bu son Covid-19 dalgasını kontrol etmek için tıbbi malzemeye acil ihtiyacı var.

 

  

 

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız