QATAR AIRWAYS HİNDİSTAN’A ÜCRETSİZ TIBBİ YARDIM TAŞIYOR
Geçtiğimiz haftalarda Hindistan, COVID-19 vakalarındaki önemli artıştan son derece sert bir şekilde etkilendi.
01.05.2021 Cumartesi

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan, COVID-19 vakalarındaki önemli artıştan son derece sert bir şekilde etkilendi. Bu krizi gören Qatar Airways, Doha’daki merkezi aracılığıyla küresel tedarikçilerden ülkeye ücretsiz olarak tıbbi yardım ve ekipman temin edip göndermeye başladı. Qatar Airways, kritik tıbbi malzemeleri Hindistan’ın geneline taşımak için halihazırda çalışanlar Hintli havayoluna katıldı.

 

 

 

300 ton yardım

 

 

Qatar Airways yaptığı açıklamada, küresel ağı üzerinden Doha’ya 300 ton yardım ulaştırmayı planladığını söyledi. Oradan, bu yardım malzemelerini Hindistan’daki en çok ihtiyaç duyulan varış noktalarına doğrudan bir “üç uçuşlu kargo uçuşu” ile taşıyacak.

 

 

Qatar Airway İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker : “Katar Devleti’nin Hindistan ile uzun ve özel bir ilişkisi var ve COVID-19’un bu ülkeye bir kez daha ciddi bir meydan okumaya başladığnı büyük bir üzüntüyle izliyoruz” dedi.

 

 

Kargo sevkiyatı, PPE ekipmanları, oksijen kanisterleri ve daha fazlası gibi temel tıbbi malzemeleri içeriyor. Bu malzemeler, mevcut kargo siparişlerine ek olarak dünyanın dört bir yanındaki bireyler ve şirketler tarafından yapılan bağışlardan sağlanıyor.

 

 

Kriz boyunca destek sağlamak

 

 

Al Baker, havayolu grubunun beş yıllık MoU’nun (Memorandum of Understanding) bir parçası olarak UNICEF için 20 milyon doz COVID-19 aşısı taşımış olan Qatar Airways Cargo’nun insani yardım sağlamaya hazır olduğunu ekliyor.

 

 

Qatar Airways bu krizin ilk günlerinden beri, dünya çapında çok ihtiyaç duyulan yardımları uçurma konusunda aktif olmuştur. Havayolu, Çin’e benzer yardım uçuşları ile Pekin, Guangzhou ve Şangay’a malzeme gönderimi sağladı.

 

 

Qatar Airways Cargo, ilk tıbbi yardım teslimatı için 2 Şubat 2020’de Şangay’a uçtu. Bu sevkiyat, 100.000 tıbbi N95 solunum maskesinin yanı sıra 2.700 tek kullanımlık tıbbi lateks eldivenleri içeriyordu.

 

 

Kriz kötüleşip dünyanın diğer bölgelerine yayıldıkça, havayolu buna göre yanıt verdi. Sadece Mart ayında, Qatar Airways ihtiyacı olan ülkelere 50 milyon kilogram veya 50 bin ton tıbbi malzeme taşıdı. Bu yardım malzemeleri, özel kargo uçaklarında ve yolcu uçuşlarının içinde uçuruldu.

 

 

Hintli taşıyıcıların işi

 

 

Hintli taşıyıcılar kritik, hayat kurtaran tıbbi ekipman ve malzemeleri taşımak için zaten sıkı çalışıyorlar. SpiceJet’in kargo kolu olan SpiceXpress, dün Hong Kong’dan gelen 1.000 adetlik bir sevkiyatla binlerce oksijen yoğunlaştırıcı taşıdı. SpiceXpress, Hindistan’daki kritik talebi karşılamak için dünya çapındaki satıcılardan 20.000’e kadar oksijen konsantratörü uçurmayı planlıyor.

 

 

Bu arada, full service taşıyıcı Vistara, hizmet için seyahat eden devlet kurumlarında çalışan tüm doktor ve hemşirelere ücretsiz biletler sunarak büyük bir hizmet veriyor..

 

 

Son olarak, neredeyse tüm Hintli havayolu şirketleri ülke çapında COVID-19 aşılarını taşıyor. Aşılar, Hindistan’ın Serum Insitute’un Haydarabad’daki Pune-Mega merkezinde, Bharat Biotech’in  tesisinde üretiliyor.

 

 

Kaynak: AirlineHaber

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız