KLM, ÖZEL YAPIM KARGO KOLTUK ÇANTALARIYLA KAPASİTE ARTTIRIYOR
KLM Cargo, kargo taşıma kapasitesini artırmak için B777 uçuşlarında özel yapım kargo koltuk çantaları yerleştiriyor.
15.04.2021 Perşembe

Kargo ekipmanı üreticisi Trip & Co, 8 Nisan'da havayoluna teslim edilen 172 çantalık ilk setle koltuk çantalarını KLM'nin gereksinimlerine uyarladı.

 

 

Torbaları kullanan ilk operasyonel uçuş, Şangay'dan Amsterdam'a yaklaşık 950 kutu (10 ton) tıbbi yardım malzemesi ve Covid-19 test kitleri ile 13 Nisan'da başladı.

 

 

İki şirket, çantaların yalnızca iç mekanı korumakla kalmayıp, koltuklara yükleme kapasitesini ikiye katlayarak, taşıma sırasında fiziksel yükü azalttığını ve plastik atıkları önlediğini söyledi.

 

 

Kabin proje müdürü KLM kargo sorumlusu Ton Veltman şunları söyledi: “Kabinde kargo üzerinde çalışan sıkı sıkıya bağlı ekibin bir parçası olmak benim için son derece ilham verici olmaya devam ediyor. Bir yıldan fazla bir süredir KLM genelinde katılımla ve ortağımız Trip & Co. dahil olmak üzere faaliyet gösteriyoruz. 777'lerimizde kabin kapasitesini ikiye katlayarak, artık 747'lerimize benzer kapasiteye sahibiz. "

 

 

Trip & Co ticari müdürü Edwin de Jongh şunları ekledi: “Bana 'yetmişlerin hızlı değişim çözümünü' hatırlatıyor: Bir saat içinde kabin 'kargo'dan' yolcuları ağırlamaya hazır bir kabine dönüştürülür, rahat bir uçuş. " 

 

 

Kargo koltuk çantaları tekli, çiftli ve üçlü koltuklu varyantlarda mevcuttur.

 

Kaynak: Aircargonews

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız