UPS, ELEKTRİKLİ KARGO UÇAĞI SATIN ALACAK
UPS, zamana duyarlı teslimatlar için sabit kanatlı uçaklara alternatif olarak elektrikli uçak satın alma planlarını açıkladı.
08.04.2021 Perşembe

Ekspres devi, UPS Flight Forward yan kuruluşu aracılığıyla, bazı küçük ve orta ölçekli pazarlar için hava hizmetini artırmak için Beta Technologies'den elektrikli Dikey Kalkış ve İniş (eVTOL) satın alacağını söyledi.

 

 

İlk on uçağın, 150'sine kadar satın alma seçeneği ile 2024'te gelmeye başlaması planlanıyor.

 

 

UPS, 635 kg kapasiteli uçağın, aksi takdirde küçük sabit kanatlı uçaklarda uçacak olan zamana duyarlı teslimatlar için uygun olduğunu söyledi. Kalkış yapacaklar ve UPS tesislerine inecekler.

 

 

"UPS'in uçağı kullanması sağlık hizmeti sağlayıcılarına, binlerce küçük ve orta ölçekli işletmeye ve daha küçük topluluklardaki diğer şirketlere fayda sağlayacaktır" dedi.

 

 

"250 millik menzil ve saatte 170 mile varan seyir hızıyla UPS, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için tek bir şarjla bir dizi kısa rota veya tek bir uzun rota planlayabilecek."

 

 

UPS bilgi ve mühendislik sorumlusu Juan Perez şunları söyledi: "Bu yeni uçaklar, işimizde operasyonel verimlilikler yaratacak, yeni hizmetler için olanaklar yaratacak ve hava ve yer operasyonumuzun emisyon profilini azaltmak için gelecekteki çözümler için bir temel oluşturacak."

 

 

Beta'nın uçağında dört sabit dikey kaldırma pervanesi ve ileri uçuş için bir itici pervane bulunur. Bir saat veya daha kısa sürede şarj olabilir ve sıfır operasyonel emisyon üretir.

 

 

UPS, uçağın bir gün teknolojiler ve düzenlemeler kuruldukça özerk olarak çalışacak şekilde tasarlandığını söyledi.

 

 

UPS Flight Forward, bir drone havayolunu işletmek için ilk ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Part 135 Standard hava taşıyıcı sertifikasını aldı ve dronlarla günlük gelir getiren uçuşlar gerçekleştiriyor.

 

 

FAA sertifikası ayrıca UPS Flight Forward'ın 7.500 lbs'ye kadar yükleri uçurmasını sağlar. ya bir operatörle ya da otonom olarak.

 

 

Elektrikli uçak şu anda test aşamasındadır.

 

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız