DRONAMICS, DRONE TABANLI KARGO HAVAYOLUNU BAŞLATTI
Dronamics, amiral gemisi insansız drone olan Black Swan ile aynı gün teslimat hizmetlerini yönetecek bir kargo drone havayolu şirketi başlattı.
02.04.2021 Cuma

Dronamics, amiral gemisi insansız drone olan Black Swan ile aynı gün teslimat hizmetlerini yönetecek bir kargo drone havayolu şirketi başlattı.

 

 

Dronamics, Black Swan'ın herhangi bir uçaktan% 80 daha düşük bir maliyetle 2.500 km'ye kadar 350 kg kargo taşıyabileceğini söyledi.

 

 

Büyük kargo dronlarının geliştiricisi ve operatörü, Dronamics Airlines hizmetinin, drone düzenlemelerinde lider olarak görülen ülkeler olan İrlanda, Avustralya ve Kanada'da yan kuruluşlara sahip olacağını söyledi.

 

 

E-ticaret, ilaç ve yedek parça lojistiğinde de ilk müşteri vaka hizmetlerinin verildiği bölgeler olacak ve detayları bu yılın ilerleyen aylarında açıklanacak.

 

 

Dronamics, ticari operasyonlara yönelik yükselişinin bir parçası olarak, havacılık yöneticisi Sergio Oliveira e Silva'yı yeni bir üst düzey yönetim ekibi pozisyonu olan operasyonlardan sorumlu genel müdür (COO) olarak atadı.

 

 

Organizasyona, küresel havacılık hizmetleri halka açık bir şirketin Asya genel müdürü pozisyonundan katılır.

 

 

Oliveira e Silva, 25 yılı aşkın bir süredir özel ve halka açık şirketler için farklı uluslararası bölgelerdeki sektörün en büyük faal şirketlerinden bazılarında üst düzey pozisyonlarda bulunmuştur.

 

 

Dronamics'in kurucu ortağı ve CEO'su Svilen Rangelov şunları söyledi: “Bu bizim için önemli bir dönüm noktası ve hava taşımacılığını demokratikleştirme vizyonumuzu benimseyen organizasyonumuza çektiğimiz yetenek bizi heyecanlandırıyor. İlk ticari uçuşumuzu yakın bir gelecekte gerçekleştirmek için ek uzmanlık sağlayacak deneyimli yönetim ekibimizi geliştirmeye devam edeceğiz. "

 

 

Oliveira e Silva şunları söyledi: “E-ticaret, ilaç, tarım sevkiyatları, özel kargo ve yedek parçalar için yeni nesil lojistik ağlarını pazara sunacak ekibin bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum. Havacılık lojistiği endüstrisinde bir başka başarılı öncü girişimde tekrar yer almaktan heyecan duyuyorum ”.

 

 

COO olarak, hava yolu işinin kurulumundan ve operasyonlarından, droneport ağının konuşlandırılmasından ve dünya çapında hızla gelişen drone düzenlemeleri kapsamında yaklaşan operasyonel yetkilendirmelerden sorumlu olacak.

 

 

Şirket, randevunun Dronamics'in aynı gün teslimat hizmetinin yaygınlaştırılmasını destekleyecek küresel bir yapı oluşturmanın ilk adımı olduğunu söyledi.

 

 

Londra (İngiltere) ve Sofya'da (Bulgaristan) bulunan Dronamics, biri ekonomist, diğeri havacılık mühendisi olan iki Rangelov kardeş tarafından 2014 yılında kuruldu.

 

 

Şirketin ekibi, havacılık ve lojistik uzmanlarından oluşuyor ve IATA'nın Drone İnovasyon Ödülü'nün sahibi.

 

 

Özel bir şirket olan Dronamics, ABD, Avrupa, Afrika ve Asya'dan havacılık, lojistik ve teknolojide önde gelen girişimciler ve yöneticiler ile Founders Factory, Speedinvest ve Eleven Capital tarafından finanse edilmektedir.

 

 

Dronamics, IATA'nın dünya çapındaki drone'lar için ilk Stratejik Ortağıdır ve Avrupa Komisyonu tarafından AB-Afrika'daki İlk 10 girişim olarak seçilmiştir.

 

 

 

Kaynak: Aircargonews

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız