AIRBUS A350 KABİNDEN KARGOYA DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLADI
South Kore'nin Asiana Hava yolları, bir A350 yolcu kabinini yük taşımaya dönüştürmek için Airbus çözümünü kullanan dünyanın ilk hava yolu şirketi oldu. Airbus Servis Bülteni (SB) no. SB 25-P170, Airbus, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) ve Asiana arasında yakın işbirliği ile geliştirilmiştir.
07.10.2020 Çarşamba
Modifiye edilmiş A350, Eylül ayının son haftasında Seul-Los Angeles rotasında uçarak, BT ve elektronik ekipmanların yanı sıra giyim gibi e-ticaret ihracatı ile hizmete girdi.
 
Ekim ayından itibaren uçak, Seoul-Ho Chi Minh dahil olmak üzere ek yüksek talepli rotalara hizmet verecek. Proje, kargo yüklerini sağlam bir şekilde sabitlemek için 283 ekonomik koltuğun kargo paletleriyle değiştirilmesini gerektiriyordu. İki haftalık değişiklik, uçağın kargo kapasitesini beş ilave metrik ton artırarak 23 tona çıkarıyor. Kovid-19'un havacılık endüstrisi üzerindeki küresel etkisinin ortasında Asiana, kargo kapasitesini genişletmek için yolcu uçağı filosunun kargo taşıma yeteneklerini kullanmaya yönelik aktif bir yanıt arıyor.
 
Kovid-19'un yılın başlarında başlamasından bu yana, EASA, tıbbi ve acil kargoların taşınması için hava yollarına muafiyet yönergeleri yayınladı. Airbus daha sonra EASA ile birlikte Asiana'nın benimsediği yolcu uçaklarının modifikasyonu için bir SB geliştirmek üzere çalıştı. SB verildikten sonra, Güney Kore'deki Airbus saha hizmeti ekibi, Airbus'ın Singapur'daki Uçuş Operasyonları Destek ekibi ile Toulouse merkezli Uçuş Operasyonları Destek ve Mühendislik Destek ekipleri arasındaki görüşmeleri kolaylaştırmaya yardımcı oldu.
 
Bu yıl Nisan ayında duyurulan Airbus SB çözümü, koltuklara yük yüklemeyle karşılaştırıldığında, daha kolay ve daha hızlı yükleme ve boşaltma işlemlerinin yanı sıra koltuklarda daha az aşınma ve yıpranma sağlıyor. Hava yolları için diğer önemli faydalar arasında, sağlam yangından korunma ek güvenliği ve uçuş sırasında herhangi bir şeyin kaymasını önleyen 9g yük sınırlama özelliği yer alır. Kapsamı, koltukların ve IFE'nin (Uçak içi eğlence) kaldırılmasını, kargo paletlerinin ve ilgili güvenlik ekipmanlarının takılmasını ve ayrıca yolcu operasyonlarına geri dönmek için orijinal yolcu kabini elemanlarının yeniden kurulmasını içerir. SB yaklaşımı, Kovid-19 pandemisinin ötesinde de geçerli olacaktır.
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız