AEROLOGIC 4 FİLOSUNA YENİ UÇAK ALIYOR
Lufthansa Cargo ve DHL Express ortaklığında faaliyetlerini sürdüren AeroLogic filosuna yeni uçakları katmaya hazırlanıyor.
18.01.2019 Cuma

Lufthansa Cargo ve DHL Express ortaklığında faaliyetlerini sürdüren AeroLogic filosuna yeni uçakları katmaya hazırlanıyor.

 

Lufthansa Cargo kanadından konuyla ilgili yapılan açıklamada, bu yıl içerisinde toplam 4 Boeing 777 Freighter'in AeroLogic filosuna dahil edileceği duyuruldu.

 

Ağırlıklı olarak Leipzig'den uçuş yapan şirket Frankfurt'u da ikinci üssü olarak kullanıyor.

 

Uçak alımları hakkında konuşan Lufthansa Cargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Peter Gerber, B777F'lerden ikisini Leipzig Halle Havalimanı'nda görevlendirileceğini diğer 2 uçağın da Frankfurt Havalimanı'ndaki operasyonlarda kullanılacağını ifade etti.

 

FİLONUN TAMAMI B777F'LERDEN OLUŞUYOR

 

Filosunda toplam 10 Boeing 777 Freighter bulunan AeroLogic'in bu alımlar sonrasında filosundaki uçak sayısı 14'e yükselecek.

 

Frankfurt'ta operasyonlara verilecek iki uçaktan ilkinin Şubat ayının ortalarında diğer uçağın ise Mart ayının sonunda teslim alınacağı öğrenildi. Leipzig'de görevlendirilecek diğer iki uçaktan ilki de Şubat ayının başında teslim alınacak.

 

AeroLogic, Türk Hava Yolları'nın kargo faaliyetlerini yürüten alt markası Turkish Cargo'nun Avrupa'daki en büyük rakiplerinden biri olarak gösteriliyor.

 

AIRPORTHABER
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız