QATAR’IN BOEING 777F KARGO UÇAĞINI HANGİ HAVAYOLU KİRALADI
Uçuş yasakları en çok Körfez bölgesinin ödüllü havayolu şirketi Qatar Airways’i etkiledi. Şirket zaman zaman ek kapasitesini farklı havayollarına yaptığı kiralama operasyonları ile değerlendiriyor.
20.08.2018 Pazartesi

Katar Havayolları, geçtiğimiz gün yaptığı anlaşma ile filosundaki Boeing 777F tipi kargo uçağını Air France’a kiraladı. Havacılıkta ‘dry lease’ olarak adlandırılan metotla kiralanan uçak, Air France uçuş ekipleri tarafından uçurulacak. ‘Wet lease’ olarak adlandırılan metotta ise şirket uçağı uçuş ekipleri ile kiralıyor.

 

Kiralama sürecinde Air France’ın Boeing 777F kargo uçakları Singapur’da büyük bakıma girecek. Bu işlem, Air France’in Singapur’daki bakım merkezinde yapılacak. Dokuz yıl önce Air France 777F projesinin ilk müşterisi olmuştu. Havayolu uçakları yoğun olarak kargo operasyonlarında kullanıyor.

 

THY’YE 3 777F TESLİM EDİLECEK

 

Türk Hava Yolları geçen yıl filosuna uzun menzil ve yüksek kapasitede kullanmak üzere Boeing 777F tipi uçak almıştı. Gövde altı ile birlikte 777F toplam 102 ton kargo taşıyabiliyor. Uçağın menzili ise 9 bin 200 kilometre. Bu yıl Boeing THY’Ye 3 adet 777F daha teslim edecek.

 

KOKPİTAERO

 

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız