TÜRK HAVA YOLLARI’NIN AFRİKA’DAKİ YENİ UÇUŞ NOKTASI KOMORLAR BİRLİĞİ’NİN BAŞKENTİ MORONİ OLDU
Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları 18 Haziran 2018 tarihi itibariyle Komorlar Birliği’nin başkenti ve en büyük şehri olan Moroni’yi uçuş ağına ekledi. Bayrak taşıyıcı havayolunun Moroni seferleri haftada üç frekans olarak icra edilecek ve Seyşeller uçuşları ile bağlantılı olarak gerçekleştirilecek.
20.06.2018 Çarşamba

Afrika’nın doğusunda yer alan Komorlar Birliği üç büyük adadan (Büyük Komor, Anjuan ve Moholi) oluşan bir ülke olma özelliği gösteriyor. Komor adasında bulunan başkent Moroni’ye başlattığı seferler ile stratejik uçuş noktalarına bir yenisini daha ekleyen Türk Hava Yolları  Afrika’daki uçtuğu nokta sayısını 53’e yükseltti. Küresel boyutta uçtuğu nokta sayısını ise 304’e çıkararak uçuş gerçekleştirdiği ülke sayısını da 122’ye çıkarmış oldu.

 

Hint Okyanusu’nda seyahat eden Arap denizciler tarafından “ay adaları” manasında Kumr veya Cezâirü’l-Kamer şeklinde isimlendirilen ve ismini buradan alan Komorlar; hanımeli, orkide ve gardenya gibi kokulu bitkilerin bolluğu sebebiyle batılı ülkeler tarafından “parfüm adaları” olarak da adlandırılmaktadır. Ülke ekonomisinde en büyük payı tarımsal faaliyetler alırken ülkede tropikal iklim özellikleri görülmektedir.

 

*Uçuş detayları tablodaki gibidir.

 

Uçuş No.

Günler

Kalkış

Varış

TK 748

Pazartesi,  Çarşamba, Cumartesi

IST 01:40

HAH 13:30

TK 749

Pazartesi,  Çarşamba, Cumartesi

HAH 16:40

IST 04:10 +1

 

 

Türk Hava Yolları Moroni seferleri, İstanbul’dan Moroni’ye tüm vergiler dâhil gidiş-dönüş 973 Amerikan Doları’ndan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edilebilir.  Türk Hava Yolları ve uçuş tarifesi ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere www.turkishairlines.com üzerinden, 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi’nden veya satış ofislerinden ulaşılabilir.

 

Türk Hava Yolları Hakkında:

 

1933 yılında 5 uçaktan oluşan mütevazı bir filo ile kurulan Star İttifakı üyesi Türk Hava Yolları, bugün 326 (yolcu ve kargo) uçaklık filosu ile 255 uluslararası, 49 yurtiçi olmak üzere 304 nokta ile dünyanın en çok ülkesi ve uluslararası destinasyonuna uçan havayolu şirketidir. Türk Hava Yolları ile ilgili daha geniş bilgiye www.turkishairlines.com web adresinden veya Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn ve Instagram hesapları üzerinden ulaşılabilir.

 

 

 

Star İttifakı Hakkında:

 

Türk Hava Yolları, ilk küresel havayolu ittifakı olarak 1997 yılında kurulan ve uluslararası ölçekte seyahat edenler için dünya genelinde ulaşım, tanınırlık ve benzersiz hizmet sunan Star İttifakı (Star Alliance)’na üye havayolu şirketidir. Air Transport World tarafından “Market Leadership Award” ve Business Traveller Magazine ile Skytrax tarafından “Best Airline Alliance“ ödülleri gibi çok sayıda ödüle lâyık görülen Star İttifakı’na üye havayolu şirketleri; Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines ve United’dır. Star İttifakı hâlihazırda, 193 ülkedeki 1.317 havalimanına 18.800’den fazla günlük uçuş sağlamaktadır. Bununla birlikte, Star Alliance Bağlantı Ortağı (Connecting Partner) Juneyao Airlines tarafından da yine bu kapsamda bağlantılı uçuşlar sunulmaktadır.

 

 

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız