EMIRATES SKYCARGO 2017’Yİ YÜKSELİŞTE BİTİRDİ
Emirates SkyCargo, Emirates Pharma, Emirates Wheels ve Emirates Fresh adındaki yeni çözümlerini sektöre tanıttı.
24.01.2018 Çarşamba

SkyCargo 2017 yılını güçlü bir büyümeyle tamamladı. Hava kargo taşıyıcısının küresel kargo piyasasındaki düşüşe karşı çıkan üstün performansı, müşteri odaklı geliştirilmiş kargo çözümlerinin birçok endüstride tanıtılması ve şirket yapılanmasına yapılan yatırımlar sonucunda ortaya çıktı.

 

Ocak – Aralık 2017 arasında, taşıyıcının Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) ve Dubai World Center (DWC) merkezlerinde iki buçuk milyon tonluk bir kargo giriş çıkış hacmi meydana geldi.

Emirates

Müşterilerden gelen taleplere yanıt olarak şirket, Emirates Pharma, Emirates Wheels and Emirates Fresh adındaki yeni hava taşıma çözümlerini tanıttı.

 

Sıcaklığa duyarlı medikal maddeleri güvenli bir şekilde taşımak için geliştirilen Emirates Pharma, ilgili müşterilerden tam not aldı. Programın hizmete girmesinden bu yana Emirates SkyCargo’nun medikal kargo taşımasında %38’lik bir artış gözlendi. Emirates SkyCargo ayrıca DuPont ile sıcak, soğuk ve yağışlı hava şartlarında taşıma esnasındaki korumayı geliştirmek için White Cover Extreme adında yeni bir termal kaplamanın geliştirilmesi konusunda da iş birliği içindeydi. Emirates SkyCargo, birinci sınıf operasyonlarını Avrupa Birliği sertifikalı tesislerinde ve Dubai’deki aktarma merkezlerinde sürdürüyor.

 

Taze et ve balığın da dâhil olduğu, meyve, sebze çiçek ve diğer bozulabilir ürünlerin dünya çapında taşınması içinse Emirates Fresh tanıtıldı. 2017 yılında Emirates SkyCargo 285 bin tondan fazla bozulabilir ürünün sevkiyatını gerçekleştirdi. Şubat ayında şirket, kargo uçaklarından birine gül desenli çıkartma yerleştirerek çiçekçilik endüstrisinin hava kargo sektörü için önemini vurguladı.

 

Emirates Wheels ile de Emirates SkyCargo, sadece pik sezonlarda değil tüm yıl boyunca aylık 150 civarında araba taşıyor. Bireysel müşterilerinin yanı sıra şirket, araba üreticileri ve distribütörler ile üst sınıf ve lüks araba taşımacılığını gerçekleştiriyor.

 

Sektör Ortaklıkları

 

2017’nin Mayıs ayında Emirates SkyCargo, Cargolux ile türünün ilk örneği olan bir stratejik operasyonel ortaklığını başlattı. İki şirket birlikte çalışarak, blok alan ile ara boşlukları değerlendirme ve charter ile aktarma bağlantıları konusunda sonuç almayı planlıyor. Ekim ayında Emirates SkyCargo ve Cargolux, kargo için ortak uçuş anlaşmasını açıkladı. Emirates SkyCargo filosunda 2017 Haziran ayından bu yana Cargolux’ten tam zamanlı kiraladığı bir adet Boeing 747 kargo uçağını barındırıyor.

 

BAE’de Emirates SkyCargo, Mohammed Bin Rashid Uzay Merkezi’yle niyet mektubu imzalayarak uzay bilim merkezinin tercih ortağı oldu. E-ticaret bölümünde ise şirket, Dubai CommerCity ile küresel e-ticaret sektörü için yeni çözümler üretmeyi ve Dubai’deki küresel e-ticaret merkezi olma pozisyonunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

Kapasite ve Ağ

 

254 geniş gövde yolcu uçağındaki kargo kapasitesinin yanı sıra Emirates SkyCargo, 13 Boeing 777-F ve bir adet Boeing 747-400ERF ile de kargo taşımacılığı yapıyor. 2017 yılında şirket, 140 farklı noktaya planlı ve charter operasyonları gerçekleştirdi.

 

Haziran 2017’de Lüksemburg’a yapılan planlı kargo hizmetine ek olarak şirket, Hong Kong’a haftada 22-26 sefer düzenliyor. Emirates uçaklarının taşıdığı ilginç kargolar arasında at, lüks araba, tekne, ağır malzeme ve uçak motorları bulunuyor.

 

Emirates SkyCargo kargo taşımacılığını, altı kıta ve 140’ın üzerinde noktaya yapıyor. Emirates SkyCargo filosu, 40’ın üzerindeki planlı seferiyle küresel bağlantı sağlıyor.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız