ACC3 ICARGO’DA CANLIYA GEÇİYOR
Turkish Cargo, tüm iş ortaklarına yaptığı duyuruda Avrupa Birliğinin EU 185/2010 regülasyonu ile belirtilen, AB üye ülkelerine doğrudan ya da bu ülkelerden transit veya transfer olarak taşınan hava kargo ve postalara uygulanacak standart ACC3 güvenlik uygulamalarının mevcutta kullanmakta olduğu iCargo sisteminde aktif hale geleceğini bildirdi.
06.01.2018 Cumartesi

Turkish Cargo tarafından yapılan duyuru aşağıdaki gibidir;

 

ACC3; EU 185/2010 regülasyonunun ilgili ekinde belirtilen ülkelerden AB üye ülkelerine doğrudan ya da bu ülkelerden transit veya transfer olarak taşınan hava kargo ve postalara uygulanacak standart güvenlik uygulamalarını belirlemektedir.

 

Türk Hava Yolları hava kargo ve posta faaliyetlerinin yürütüldüğü istasyonlarda uluslararası mevzuatın yanı sıra faaliyet gösterilen istasyonlardaki yerel otoritelerin gerekliliklerini de yerine getirmek durumundadır.

 

ACC3 kapsamında ilgili otorite tarafından onaylanan ve kriterleri yerine getirilen istasyonlardaki paydaşlar RA3, KC3, AC3 uygulamalarına bağlı olarak AB denetçisi tarafından sertifikalandırılır. Bu sertifikaya sahip istasyonlardan AB üye ülkelerine gönderilecek kargolara transit nokta olan IST’da ekstra güvenlik kontrolleri uygulanması ihtiyacı/zorunluluğu ortadan kaldırmış olur ve böylece operasyonel verimlilik artırılır.

 

Hali hazırda Ortaklığımız bünyesinde ACC3 tanımlı İstasyonlardan AB üye ülkelerine gönderilen kargolar için Türk Hava Yolları’nın alfa numerik kodu, ACC3 ya da RA3’e ait işaretleme ve Güvenlik kontrolü sonrası belirlenen kargonun güvenlik statüsü bildiren kodlar (SPX, SCO, SHR) konşimento üzerinde belirtilmektedir.

 

Ortaklığımız ACC3 uygulamasını 08.01.2018 tarihinde (revize) mevcutta kullanmakta olduğu iCargo sisteminde canlıya alacaktır. Evrak üzerinde belirtilen güvenlik bildirimlerinin RA3 sertifika numarası ile birlikte aşağıdaki örnek FWB mesajında da belirtildiği üzere (sarı boyalı alan) elektronik mesaj içerisinde gönderilmesi gerekmektedir, aksi takdirde ilgili gönderi bloklanacak ve bir sonraki sevkiyat aşamasında operasyonel aksaklığa sebebiyet verebilecektir.

 

Mesaj standartına dair bilgileri aşağıda bulabilirsiniz;

 

 

Not: Güvenlik bilgileri, sadece RA3, KC3, AC3 sertifikasına sahip istasyonlardan (yurt içi & yurt dışı) bağlantı noktası IST olacak şekilde AB ülkesi ülkelere yapacak oldukları transit veya transfer gönderileri için talep edilmektedir.

 

Diğer istasyonlar (sertifikasyonu bulunmayan) ve IST çıkışlı gönderiler kapsam dışındadır.

 

RA3, KC3 ve AC3 sertifikasyonuna sahip güncel istasyon listesini aşağıda bulabilirsiniz;

 

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız