THY'DEN DEV ANLAŞMA
Türk Hava Yolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa ziyareti sırasında yapılan görüşmeler nezdinde Airbus firması ile dev uçak alımı sözleşmesi imzaladı.
08.01.2018 Pazartesi

Avrupa’nın ve dünyanın en önemli havayolları arasında gösterilen Türk Hava Yolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa ziyareti sırasında yapılan görüşmeler nezdinde Airbus firması ile dev uçak alımı sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre THY, Airbus’tan son teknoloji ile üretilen A350-900 model 25 adet uçak alacak.

 

Airbus firmasının yeni ürettiği geniş gövdeli uçak modeli olan A350-900 için imzalanan mutabakat anlaşması, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da katıldığı bir törende THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile Airbus CEO’su Tom Enders tarafından imzalandı. İmza töreni ise, tarihi Paris’teki Elysee Sarayı’nda gerçekleşti.

 

Törenden sonra konuşma yapan THY Başkanı İlker Aycı, atılan imzaların son dönemin en önemli anlaşmasını başlatacağını ve firma olarak Airbus’un en yeni geniş gövdeli modellerini bünyelerine katacaklarını ifade etti. Başkan, aynı zamanda dünyanın en fazla ülkesine uçuş yapan firması olduklarını ve bu noktada farklı diğer noktalar ile ulaşım ağının genişletildiğini belirtti.

 

Başkan, uçakların filoya katılmasında yeni havalimanının açılmasının da etkisi olduğunu ve bu anlamıyla Cumhuriyetin yüzüncü yılında yeni bir hedefe doğru ilerlediklerini ifade etti. Türk Hava Yolları, son dönemlerde alt markası olan Turkish Cargo için de çok önemli uçak alımları gerçekleştirmişti.
 

Ekonomi Haber
 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız