IATA VE FIATA YENİ KARGO PROGRAMI BAŞLATIYOR
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Uluslararası Forwarder Dernekleri Federasyonu (FIATA) IATA Kargo Acente Programını IATA-FIATA Hava Kargo Programıyla (IFACP) değiştirmek konusunda anlaştı.
22.07.2016 Cuma

IATA Finans ve Dağıtım Hizmetleri Kıdemli Asbaşkanı Aleks Popovich, “Bu forwarder ve havayolları arasındaki ilişkiyi modernize etmek için yaptığımız dört yıllık büyük çalışmanın sonucu.” şeklinde konuştu. “IFACP ayrıca sektörün standartlarının amaca uygun, faydacı ve ilişkili olması konusunda bir çerçeve sunuyor. Bu standartlar, forwarderlerin cirolarını ve hava kargo sevkiyatlarının güvenlik, emniyet ve etkinliğinin daha geniş alana yayılmasını kapsıyor.”

 

FIATA Havayolu Taşımacılık Enstitüsü İcra Kurulu Başkanı Rudi Sagel, eski kargo programının değişikliğe ihtiyacı olduğunu söyledi:

 

“FIATA ve IATA’nın güçlerini birleştirerek endüstriye yeni ve modern bir program ve çerçeve sunma yoluyla hem havayollarını hem de forwarderları bu konudan faydalandırdığı için çok mutluyum. IFACP, gereksiz yönetim prosedürlerini ve masraflarını elemenin yanı sıra günümüzün küresel ticaretinde yaşanılan karmaşık zorlukların üstesinden gelmek için değerli kaynakları sağlayacak. Bu kaynaklar arasında, mevzuata uygunluk, emniyet, güvenlik ve yeni teknolojilerin tanıtılması var. Bu anlaşma, uluslararası taşımacılıkta daha başarılı bir geleceğin ve en hızlı ve en büyüleyici yöntemlerin zeminini hazırlayacak.”

 

IATA’ya göre forwarderler, havayolları için çalışan satış acenteliğinden, kendi müşterilerini oluşturan kurumlara dönüştü. Bu durum, havayolları ve forwarderlerin birlikte yönettiği IATA-FIATA Yönetim Kuruluna, karar verme yetkisini veriyor.

 

Yeni program, Kanada’da 2017 yılı başlarında hizmete geçirilecek ve küresel geçişin tamamlanması IATA’ya göre 2018 yılı sonuna kadar gerçekleşecek.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız