BTSO LOJİSTİK KONSEYİ TOPLANTISI
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Bursa lojistikte önemli bir merkez olacaksa, hava kargo taşımacılığının mutlaka hayata geçmesi gerekmektedir.
03.04.2016 Pazar

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Bursa lojistikte önemli bir merkez olacaksa, hava kargo taşımacılığının mutlaka hayata geçmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

 

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen Lojistik Konseyi toplantısında konuşan Çepni, BTSO öncülüğünde kurulan sektörel konsey yapılanmasının Türkiye'ye rol model olduğunu belirtti.

 

Bursa, Hızlı Tren Projesi, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve BTSO liderliğinde çalışmaları yürütülen TEKNOSAB Projesi'nin Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunacağını ifade eden Çepni, şunları kaydetti:

 

"Bursa'da hava kargo taşımacılığının da bir an önce başlatılması gerekiyor. Yenişehir Havaalanındaki kargo depolarını hayata geçirerek, Bursa'da hava kargo taşımacılığını başlatmalıyız. Bursa lojistikte önemli bir merkez olacaksa hava kargo taşımacılığının mutlaka faaliyete geçmesi gerekmektedir."

 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da BTSO olarak firmaların rekabetini güçlendirmeyi, uluslararası arenada etkili bir oyuncu olmalarını sağlamayı ve ihracatını artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Bu vizyon doğrultusunda makro projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Onur, sektörel konseyler ve komitelerden çıkan sonuçların BTSO'nun projelerinin odak noktasını oluşturduğunu vurguladı.

 

BTSO öncülüğünde Bursa'da kurulma işlemleri tamamlanan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Projesi'nin kent sanayisinin gelecek 100 yılına yön vereceğini belirten Onur, "Bursa'nın gelecek vizyonunu oluşturan TEKNOSAB Projesi, liman, demiryolu ve karayolu entegrasyonu, lojistik köyü ve modern alt yapısıyla Türkiye'ye büyük değer katacaktır. TEKNOSAB, lojistik avantajları ve ileri teknoloji üretim merkezi kurgusuyla sadece bölgemizin değil Türkiye'nin ihracatına ve katma değerli üretimine büyük katkı sunacaktır. BTSO olarak TEKNOSAB'ın yanı sıra kent ve ülke ekonomisine değer katacak yeni projelere devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Toplantıya katılan Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak ile firma temsilcileri de konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

 

Haberler com

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız