GANA'NIN X-RAY ODALARININ KAPISI TÜRKİYE'DEN
Formet Group, 7,5 ton ağırlığında 21 adet X-ışını geçirmez kapıyı uçak kargo ile Gana'daki bir hastane zincirine gönderdi.
05.12.2018 Çarşamba

Türk firmaları ihracatta yeni ürünlerle yeni pazarların yolunu tutarken, bunlara yüzde 100 yerli olarak medikal görüntüleme ve X-ray odaları kapıları üreten Formet Group da eklendi.

 

Toplamda 7,5 ton ağırlığında 21 adet X-ışını geçirmez kapıyı uçak kargo ile Gana'daki bir hastane zincirine gönderdiklerini söyleyen Formet Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen, kapı ihracatında uçakla bu çapta bir gönderinin daha önce yapılmadığını düşündüklerini söyledi.

 

Formet Grup tarafından yüzde 100 yerli olarak üretilen medikal görüntüleme ve X-ray odaları kapıları Gana'da beş farklı şehirde şubesi olan bir hastane zincirine teslim edildi. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve yaptıkları yatırımlarla yeni ihracat pazarlarına ulaştıklarını ifade eden Formet Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen, ürün gamlarına medikal görüntüleme odaları kapılarını da eklediklerini söyledi.

 

Tamamen Türk ekiplerle tasarlanan ve üretilen x-ray kapılarının röntgen ve tomografi odaları gibi tıbbi görüntüleme odalarının radyasyon yalıtımlı giriş-çıkışında kullanıldığını kaydeden Sezen, kapıların radyoaktif ışınların görüntüleme odasının dışına çıkmasını önlediğini ifade etti.

 

21 kapı uçakla gitti

 

Kasım ayı sonunda gerek kendileri gerekse de Türkiye ihracatı için önemli bir teslimat gerçekleştirdiklerini belirten Sezen, "Toplamda 7,5 ton ağırlığında 21 adet X-ışını geçirmez kapıyı uçak kargo ile Gana'nın başkenti Accra'ya gönderdik. Kapı ihracatında uçakla bu çapta bir gönderinin daha önce yapılmadığını düşünüyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız ve yatırımlarımız sonucunda ürettiğimiz yüzde yüz yerli katma değerli ürünler ile ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Formet Group bünyesinde Flatelli, As Royal, Stella, Star ve Formet Çelik Kapı gibi markaları barındırıyor.

 

DÜNYA

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız