UTİKAD FIATA DÜNYA KONGRESİ’NDE YENİDEN ONAY ALDI
Türk lojistik sektörünü uluslararası platformlarda temsil etme görevini başarıyla sürdüren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, 26-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenen FIATA Dünya Kongresi'nde büyük bir başarıya imza attı.
02.10.2018 Salı

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener başkanlığındaki heyet, Türkiye'de 2018-2019 öğretim yılında dördüncü kez düzenlenecek olan FIATA Diploma Eğitimi'nin UTİKAD tarafından verilmeye devam etmesi için yeniden onay alma hakkı kazandı. Türkiye'de uygulanan eğitimin içerik ve kalitesini takdir eden FIATA Mesleki Eğitim Danışma Komitesi (Advisory Body Vocational Training-ABVT), UTİKAD'ın önümüzdeki 4 yıl daha FIATA Diploma Eğitimi vermesini onayladı.

 

Ekonomi Bakanlığı desteği ile UTİKAD tarafından oluşturulan ve UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile UTİKAD üyesi firmaların temsilcilerinin yer aldığı ticaret heyeti, 26-29 Eylül tarihleri arasında Yeni Delhi'de gerçekleşen FIATA Dünya Kongresi'ne katıldı. Kongre kapsamında düzenlenen toplantılara katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener başkanlığındaki heyet, farklı ülkelerin temsilcileri ile ikili iş görüşmeleri yapma şansını yakaladı.

 

 

Bunun yanı sıra 452 üyesi ile Türk lojistik sektörünün öncü kuruluşu olan UTİKAD, Türkiye'de lojistik sektörünün geliştirmeye yönelik hedefleri doğrultusunda büyük önem verdiği lojistik eğitimle ilgili uluslararası bir başarının daha sahibi oldu. 2014 yılında İstanbul'da düzenlenen FIATA Dünya Kongresi kapsamında FIATA Diploma Eğitimi'nin Türkiye'de verilebilmesi için onay alan UTİKAD, bu yıl Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de gerçekleşen FIATA Dünya Kongresi'nde  yeniden onay aldı. UTİKAD'ın FIATA'nın eğitim içeriğine bağlı kalarak hazırladığı ve geliştirdiği içeriğe tam not veren FIATA Mesleki Eğitim Danışma Komitesi (Advisory Body Vocational Training-ABVT), eğitimin Türkiye'de 4 yıl daha sürdürülmesini onayladı.

 

UTİKAD Heyeti, Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ı da makamında ziyaret etti. Büyükelçi Torunlar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede Hindistan ile Türkiye ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde atılacak adımlar değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 100 Günlük Eylem Planı kapsamında; Hindistan ve Türkiye arasında geliştirilmesi planlanan iş birlikleri lojistik sektörü özelinde ele alındı.

 

 

100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Ticaret ve Yatırım Eylem Planları içeriğine yönelik görüşme yapmak üzere Hindistan, Çin ve Meksika'nın ulusal freight forwarder dernekleri ile de bir araya gelen UTİKAD Heyeti, ülkelerarası iş ilişkilerinin arttırılması ve iş birliklerinin geliştirilmesi için yeni diyalog kanallarının oluşturulmasını da sağladı.

 

UTİKAD

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız