FIATA DİPLOMA EĞİTİM PROGRAMI KATILIMCILARI GÖRÜŞLERİNİ MESLEKTAŞLARI İLE PAYLAŞTI
Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği'nde yer alan “FIATA Diploma Eğitimi programını tamamlayan sektör çalışanlarında ODY ve ÜDY belgeleri aranmayacak” maddesi ile ulusal platformda değerini arttıran FIATA Diploma Eğitimi 3. Dönem mezunlarını geçtiğimiz aylarda verdi.
07.08.2018 Salı

Türkiye'de sadece UTİKAD tarafından verilen FIATA Diploması'nı 30 Eylül 2017- 29 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen programı tamamlayarak almaya hak kazanan katılımcılar, eğitim ile ilgili düşüncelerini meslektaşları ile paylaştı.

 

Merve Yıldız Güler- Türkiye İhracatçılar Meclisi

 

Uluslararası alanda kabul gören FIATA Diploma Programı sayesinde sektörün duayen temsilcileri ve önde gelen saygın akademisyenleri ile lojistik faaliyetlerin haricinde, ülkemizin dış ticaret süreçlerinin işleyişini alanında uzman katılımcılarla beraber interaktif bir şekilde tartışma şansı yakaladık. Teorik bilgilerimizi yaşanmış vakalarla pekiştirdik. Ürünlerin zamanında, güvenli ve sağlam şekilde alıcıya teslimi açısından işlenen konuların hassasiyeti, özellikle ihracatçılara yeni bir bakış açısı geliştirme fırsatı sağlayacaktır. Zaman ve maliyet hususlarına önem veren ihracatçılar programa katılarak müşterileri ve acenteleri ile ilişkilerini sağlamlaştırma ve karlılıklarını artırma imkanı yaratacak bilgi ve tecrübelerden faydalanabilirler.

 

Merih Açıkkol - Gebrüder Weiss

 

Bu sektörde kariyer planlayan ve Basiretli birer Taşıma İşleri Organizatörü olmayı hedefleyen meslektaşlarımızın FIATA Diploma Eğitimi'ne katılmalarında çok büyük fayda göreceklerine inanıyorum. Alanında uzman ve tecrübeli eğitmenlerin katkılarıyla, teorik bilgileri pratikte kullandığımız bilgilerle harmanlanması eğitimi daha da başarılı kıldı.

 

Büşra Yalman - Komet Noatum Lojistik

 

Hepsi kendi alanında başarılı eğitmen ve sektör ortaklarını tanımak ve lojistiğin arka mutfağını en ince ayrıntısına kadar görerek özümsemek bana çok şey kattı. Sektörle ilgili edinmiş olduğum güncel ve yararlı bilgiler sayesinde, farklı bakış açıları geliştirerek profesyonel hayatımda çok daha etkin oldum.

 

Semihcan Akbulut - Arkas Lojistik

 

Oldukça kapsamlı eğitimler sırasında hem teorik hem pratik olarak lojistiğin güncel tüm opsiyonlarını değerlendirme şansı elde ettiğimiz faydalı bir eğitim programını tamamlamış olduk. Kendini geliştirmek isteyen tüm sektör çalışanlarının bu diploma programından yararlanmasını öneririm.

 

Ertan Toprak – Borusan Lojistik

 

UTİKAD'ın önderliğinde gerçekleşen FIATA Diploma Eğitimi, gerek öğrettiği sektörel bilgiler gerekse eğitmenlerin kendi yaşadıkları deneyimlerini bizlere aktarması ile mutlaka her yıl olması gereken bir eğitim. İçerik olarak kapsamlı teorik ve pratik bilgiler aktarılıyor. Bunun yanı sıra alanında akademik olarak ta kendilerini ispatlamış eğitmenler tarafından bilgiler öğretiliyor, tanıştığımız hocalarımız ile eğitim dışında da kendilerinden bir yardım istediğimizde ya da bir sorumuz olduğunda birebir iletişime geçme imkanımız oluyor.

 

Ekin Akkol - İbrakom Lojistik

 

Lojistik sektörünün hangi alanda eksiği var diye sorarsanız, ilk cevabım “eğitim” olacaktır. İşte UTIKAD'ın FİATA Diploma Eğitimi” ile tüm paydaşlara teori ve pratiği bir arada bulabileceğin, interaktif ve bilgi düzeyi yüksek bir eğitim imkanı sunmaktadır.

 

Yusuf İbili - B2C Direct

 

FIATA Diploma Eğitimi'nin gerek detaylı ve örneklerle tasarlanmış içeriği, gerekse tecrübeli ve başarılı yönetici/eğitmenleri ile hayatımız etrafında yürüyen lojistik dinamiklerini çok daha iyi anlamamıza katkısı olurken, iş hayatımızda nasıl uygulamalar yapabileceğimize dair büyük bir getirisi olduğunu düşünüyorum. Yoğun bir eğitim programı olmasına rağmen, bu sektörde inovatif ve katma değerli çözüm üretmek isteyen tüm kişilere, uluslararası geçerliliği olan bu eğitimi almalarını mutlaka tavsiye ediyorum.

 

Ender Atat - Militzer&Münch

 

Her biri alanında uzman olan, gerek akademik gerekse direkt sektör içerisinden gelen eğitimcileriyle, teori ve pratiği birleştirerek konuları ele alan bu eğitimin programının sektörümüzdeki eğitim açığını kapatmada çok etkin bir rol oynadığını düşünüyorum. Katılım için belirli bir sektör tecrübesi gerektiren ve 150'den fazla ülkede geçerli olan bu diplomanın Türkiye'deki üçüncü dönem mezunlarından olduğum için gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

 

Ersan Arslanyılmaz - Arkas Lojistik

 

“FIATA Diploma Eğitimi'ne başlarken, bilmediğimiz ne kaldı ki, sıkıcı bir eğitim maratonunun beni beklediği düşüncesindeydim. Fakat ilk dersten itibaren önyargım kırılmaya başladı. Sektörün çok önemli isimleri anlattıkça, bildiklerimin denizde bir damla olduğunu fark ettim. Bilgi denizinde yüzmeye başlamıştım. Beklediğimin aksine dersler sıkıcı değil gayet akıcıydı. Haftalar ilerledikçe sektör hakkında bilgi seviyemin ciddi şekilde arttığını fark ettim. Farklı şirketlerden arkadaşlar edindim. Sektörün önemli isimlerini tanıma fırsatı buldum. Liman, gemi ve çeşitli lojistik tesislerini gezme imkanımız oldu. FIATA diploma eğitimi gerçekten çok önemli bir hizmet.

 

Ferit Kozalı - Arkas Lojistik

 

UTİKAD sayesinde düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi programı, sıradan bir eğitim platformu olmaktan ziyade, sektörde farklı görevlerde çalışan birbirinden değerli eğitmen ve katılımcıların bir araya geldiği, sektör sorunlarını ve çözüm yollarının konuşulduğu, zaman zaman iş ortaklıklarının bile ortaya çıktığı, saha ziyaretlerinin olduğu, sosyal bir eğitim programı. Bu program sayesinde birçok taşıma modeli hakkında bilgi sahibi oldum.

 

Bingül Ece Aydın - On İki Levha Yayıncılık

 

Hukuk Fakültesi mezunuyum ve uzun bir süre avukat olarak çalıştım. Derslere katılım öncesi lojistik eğitimi almamış olmam ve sektörde faaliyet göstermemiş olmamın dersleri takip edebilmem bakımından sakıncasının olup olmayacağını çok düşündüm. Ancak alanlarında uzman ve tecrübeli olan her bir eğitmenin, teorik ve pratik bilgilerini paylaşmalarının öğrenmemde oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim. Bu eğitime girmeden önce sadece hukuki boyutları ile belirli uyuşmazlıklar hakkında bilgim vardı ancak şuanda, lojistik sektörü ile ilgili kapsamlı olarak havayolu, denizyolu, karayolu taşımacılık, gümrük ve depo yönetimi olmak üzere bir çok uygulama alanı hakkında bilgim oldu. Şu an gerçekten tecrübe etmek istediğim bir alan olduğunu düşünüyorum.

 

UTİKAD

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız