UBER’DEN LOJİSTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK MÜŞTERİ BAĞLILIK PROGRAMI UBER FREİGHT PLUS
Uber, nakliyecilerle taşıyıcıları buluşturmaya devam ediyor.
03.04.2018 Salı

Yıkıcı iş modelleri ile otomotiv endüstrisinde yeni bir dönemin başlamasında aktif rol oynayan Uber, B2B ve B2C alanda hizmet- veren ve -alan pek çok kesimin yüzünü güldürüyor. Birçok tüketicinin bir araç paylaşım uygulaması olarak bildiği Uber, nakliyecileri ve taşıyıcıları buluşturan ücretsiz uygulaması “Uber Freight”ı geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya sürülmüştü.

 

Son aylarda bol bol yeni ürün özellikleri ile karşımıza çıkan uygulamaya bir yeni özellik daha eklendi. Uber Freight Plus isimli özellik ile uygulama kullanıcıları lojistik sektöründe bir takım indirimlerden faydalanabilecek.

 

Buna göre Uber Freight Plus programı ile kullanıcılar, ABD genelinde belli yakıt istasyonlarında galon başına 0,20 dolar yakıt indiriminden faydalanabilecek.  Öte yandan programda, araçların bazı bakım masrafları konusunda da indirim yapılacak. Zira Uber, bakım için araç sahiplerinin %20 oranında avantaj yakalayacaklarını belirtiyor.  Öte yandan program dahilinde mobil operatör hizmetlerinde de aylık indirimler söz konusu.

 

Müşteri bağlılık programı olarak karşımıza çıkan Uber Freight Plus’tan tam anlamıyla faydalanabilmek için hedef kitlenin belirli koşulları yerine getirmesi gerekiyor. Örneğin, yük taşıyıcılarının ayda en 1 defa platform aracılığıyla araçlarına yükleme yapmaları gerekiyor. Uber’in programa ek olarak bir de  ‘Fuel Card’ isimli müşteri sadakat kartı dağıttığını da paylaşalım. Kart, programa somut bir üyelik göstergesi olsa da, belirtilen noktalardaki geçerli indirimler Uber Freight Plus programı ile sağlanacak.

 

Uber Freight ile ödemelerin önceden yapılarak, pazardaki gecikmeli ödeme sorununun ortadan kaldırılması, uygulamanın sevilmesinde büyük bir rol oynuyor.

 

Bu arada şirket geçtiğimiz günlerde, sürücüsüz kamyonlarının da yük taşımaya başladığını duyurmuştu. Lojistik sektörünün geleceğinde güçlü bir isim olmak isteyen Uber’in bu amacına ulaşması da attığı stratejik ve teknolojik adımlar ile hiç de zor görünmüyor.

 

WEBRAZZİ

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız