LOJİSTİK DEVİ DHL, BLOCKCHAIN'E ADIM ATIYOR
Lojistik devi DHL, Blockchain tabanlı tedarik zinciri prototipini geliştirmek için Accenture ile ortaklık kurduğunu 2 gün önce yaptığı açıklama ile duyurdu.
14.03.2018 Çarşamba

Ortak basın açıklamasında iki şirket teknolojiyi, küresel ilaç tedariğine sokmaya yönelik planların sürdüğü ve Blockchain için bir trend raporu sundu.

 

DHL ve Accenture, tedarik zincirindeki ilaçları takip etmek için altı coğrafyada nodeları olan Blockchain tabanlı serileştirme prototipini oluşturdu. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

 

“Bu ilaçları takip eden defterler, üreticiler, depolar, distribütörler, eczaneler, hastaneler ve doktorlar dahil olmak üzere paydaşlarla paylaşılabilir. Laboratuvar simülasyonları, Blockchain’in yedi milyardan fazla benzersiz seri numarasını ve saniyede 1500 işlem gerçekleştirebildiğini gösteriyor. ”

 

DHL, Blockchain konusunda geçmişi olan Accenture firması ile ortaklık yapacak

 

Accenture firması daha önce Blockchain ile bir kaç çalışma yapmıştı. Eylül 2017’de şirket, kripto grafik özellikleri korurken, kurumların insani hataları çözme, yasal ve düzenleyici gereklilikleri yerine getirme, yanlış yönlendirmeyi ve diğer sorunları ele almalarını sağlayan düzenlenebilir Blockchain için bir patent başvurusunda bulunmuştu.

 

 

Blockchain verilerini manuel olarak değiştirme kavramı, değişmez bir muhasebe etkinliğinin merkezinde yer aldığı bir teknoloji için kullanışlı gözükürken DHL programı, farmakoloji endüstrisinde endemik olan sorunların üstesinden gelmek için oldukça donanımlı görünüyor. DHL Tedarik Zinciri CIO’su Keith Turner konuyla ilgili şunları söyledi.

 

“Blockchain’i özellikle ilaç sektöründe heyecan verici potansiyeli görüyoruz, bu yüzden Accenture ile konseptimizi yaşam bilimleri ve sağlık endüstrisi üzerine odakladık. Blockchain teknolojilerindeki içsel olmayan uyumsuzluktan yararlanarak, sahtecilik riskini azaltma ve hayatları kurtarma konusunda büyük adımlar atabiliriz.”

 

KRİPTOPARAHABER

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız