ULUSLARARASI LOJİSTİK GİRİŞİMİ FLEET, A SERİSİNDE 10 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI
Uluslararası lojistik alanında hizmet veren ve küçük şirketlerin problemlerini çözmeye odaklanan Fleet yatırım turunun A serisinde 10 Milyon dolar yatırım aldı. Luftansa hava yollarının hava yolu taşımacılığı alanında çalışan şirketi Lufthansa Cargo liderliğinde düzenlenen yatırım turuna, Hunt Technology, UPS, UP2398 ve 1517 Fund katıldı.
26.01.2018 Cuma

Fleet, En son 2016 Hunt Technology Ventures tarafından 4 milyon dolar tohumlama yatırımı almıştı. A serisinde aldığı yatırım ile birlikte Fleet’in aldığı yatırım miktarı 14 milyon dolara yükseldi. Şirketin Kurucusu ve CEO’su olan Max Lock bu yatırımı Fleet GDS’i piyasaya sürmek için kullanacaklarını söyledi. Lock, Fleet GDS hakkında şu sözleri sarf etti:

 

“Endüstrinin oranları birleştiren ilk küresel dağıtım sistemi, nakliye şirketleri ve lojistik sağlayıcıları için rezervasyon ve dokümantasyon işlemlerini tek bir platformda otomatik hale getiriyor.”

 

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Lufthansa Cargo’nun yönetim kadrosunda bulunan Alexis von Hoensbroech de Fleet’in yönetim kadrosunda yerini aldı. Lufthansa Cargo’nun CEO’su Peter Gerber ise yaptığı basın açıklamasında bu konuda hakkında şöyle bir yorumda bulundu:

 

“Fleet Logistics hava yolu taşımacılığında rezervasyonun, nakliyenin ve son olarak müşterilerimizin deneyiminin verimini arttırmak için yeni ve vizyoner bir düşünceyi iç motivasyon ile birleştirdi. Böyle bakıldığında Fleet Logistics bizim için biçilmiş kaftandı. Ürün ve hizmet portföyümüze dair önemli şeyler öğrenmeyi ümit ediyoruz. Bu nedenle Lufthansa Cargo ve Fleet’in gerçekleştireceği konsept ve fikir paylaşımının iki tarafa da faydalı olacağından eminiz.”

 

İlk önce Shipstr ismiyle ortaya çıkan bu girişim, hayatını aslında Lock’un bir başka girişimine borçlu. Lock, Shipstr’ı hayata geçirmeden önce  Schoolboy Ice Cream isimli girişiminde bir çok küçük ithalat-ihracat firmasının yaşadığı lojistik problemlerini yaşıyordu. Diğer gıda işletmelerinin kendisinden Çin’den kağıt bardak ithal etmesini istemeye başlamasıyla Lock, nakliye alanında çalışan aracı firmaların ücretlerinin yüksek olduğunu fark etti. Üstelik rezervasyon, depolar, özel brokerler ve kamyon firmaları gibi üçüncü parti hizmetlerden yararlanan aracı firmalar, süreç boyunca kullanıcılara şeffaflık sunmuyordu.

 

Böylece küçük işletmelerin sorunlarını çözmek için yola çıkan Shipstr 2015 yılında adını ve iş modelini değiştirerek Fleet’e dönüştü. Bu dönüşüm ile birlikte ortaya çıkan üründe;  kullanıcılar aracı firmalardan fiyat alabiliyor, nakliye sürecini yönetebiliyor ve görüş bırakabiliyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; Fleet, 5 ile 100 arası nakliyat yapan işletmelerin yılda 30.000 dolar ve 800 saat tasarruf etmesini sağlıyor.

 

Şirket Fleet GDS’i kurarak lojistik alanındaki teknolojik alt yapı eksikliğini gidermeyi hedefliyor. Nakliye süreci boyunca depolar, tır firmaları ve havayolu şirketleri gibi kullanılan her firmanın kendi özel yazılımına sahip olduğunu ve belge aktarımı için EDI kullandığını söyleyen Lock, bu süreci Fleet GDS ile hızlandırmayı ve kolaylaştırmayı amaçlıyor. Böylece şirket, Freightos, Flexport ve Haven gibi aynı alanda hizmet verdiği start-up’lardan kendini ayırmış olacak.

 

WEBRAZZI

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız