TURKISH CARGO HEDEF BÜYÜTTÜ
Hava kargoda son 6 yılda yüzde 260 büyüyen Türk Hava Yolları (THY) Kargo, Eylül 2016 bazında bir önceki aya göre %29 büyüdü , ilk 9 ayda da %20 oranında büyüdü.
19.10.2016 Çarşamba

Turkish Cargo yapacağı yatırımlarla gelecek yıl ‘devler ligi’ olarak adlandırılan dünyanın kargo taşıyan ilk 10 firması arasına adını yazdırmayı hedefliyor.

 

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve THY işbirliğinde THY Kargo Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. MTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya THY Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ile sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda hizmetleri hakkında bilgi veren THY Kargo Adana Bölge Müdürü Muhammed Kadri Günay, teknik imkânları ve yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. “Siz ne tür bir operasyon yapmak istiyorsanız kanunlar çerçevesinde her türlü esnek operasyonu, çözümleri sunabiliriz” diyen Günay, en uygun fiyatla en kaliteli hizmeti verme yönünde çalıştıklarını söyledi.

 

 

THY olarak 323 yolcu ve 11 de kargo uçağı olmak üzere 334 adet uçak filosu ile hizmet verdiklerini bildiren Günay, “115 ülkede 289 havalimanına direk uçuş yapıyoruz, 58 noktaya kargo seferleri düzenliyoruz ve tek seferde 110 ton taşıma kapasitesine sahibiz” dedi.

 

Kargo hizmetinde 2010- 2016 yılları arasında yüzde 260 büyüdüklerini bildiren Günay, gelecek yıl dünyanın kargo taşıyan ilk 10 firması arasına girmek istediklerini ve yatırımlarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini belirtti.

 

Adana çıkışlı ürün gamında taşımaların büyük bölümünü ısı hassasiyeti isteyen ürünlerin oluşturduğuna değinen Günay, sebze, meyve taze balık gibi ısı hassasiyeti isteyen bozulabilir ürünlerin taşıma oranının yüzde 58 olduğunu anlattı.

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız