MIAMI HAVALİMANI YENİ DENİZ-HAVA BOZULABİLİR KARGO HİZMETİNİ AÇIKLADI
Miami Uluslararası Havalimanı (MIA), Latin Amerika ülkelerinden Amerikan havaalanına denizyolu ile aktarılan ürünleri oradan Avrupa ve Asya’ya hava taşımacılığıyla gönderme planında kargo göndericilerinin deniz-hava pilot programı sayesinde hem zaman hem de paradan tasarruf yapacakları belirtildi.
19.10.2016 Çarşamba

 

 

Eylül ayında, Amerikan Tarım Departmanı havaalanının, çabuk bozulan maddeler sektörünü hedefleyen denizyolu aktarmalı hava taşımacılığının önünü açtı ve ilk sevkiyatın bu yılın sonundan önce olması bekleniyor.

 

Crowley Maritime Şirketi’nin alt kuruluşu olan Customized Brokers, bu pilot program için havaalanı ile ortaklık kurarak lojistik şirketinin çabuk bozulan maddelerin Latin Amerika’dan Miami ve Everglades limanlarına oradan da MIA’ya nakliyesini koordine etme iznini almayı amaçlıyor.

 

Malzemeler, Avrupa ve Asya’ya KLM Cargo veya Centurion Cargo ile gönderilecek.

 

ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP), bahsedilen denizyolu gönderilerinin hava kargo ile taşımasını hızlandıracak işlemler için ilk kez izin verdi.

 

Miami-Dade havacılık direktörü Emilio González’in konu ile ilgili açıklaması şu şekilde: “Kargo göndericileri artık çabuk bozulan ürünlerin sevkiyatı için hızlandırılmış ve ek bir alternatife sahipler. Böylece MIA ve Miami Limanı’nda daha fazla iş yapmak için gerekli motivasyonları var. Bu pilot program ayrıca çabalarımızı MIA dışına çıkaracak inisiyatifleri de arttırmaya devam ediyor.”

 

Havalimanı’ndan aktarıldığına göre, kargo göndericileri deniz-hava pilot programı sayesinde hem zaman hem de paradan tasarruf yapacaklar çünkü bu hızlandırılmış servisi kolay bozulan ürünler için kullananlar CBP harçlarını ödemeyecekler.

 

Dahası, Avrupa ve Asya piyasaları, Latin Amerika’dan getirdikleri ürünleri en taze hâliyle sunacak ve kimi üründe de mevsimsel bulunurluk artacak.

 

MIA’nın 1,9 milyon tonluk uluslararası kargo hacmi de yerel limanlardan gelen sevkiyatlarla artacak ve MIA’nın kargo ticareti güçlenecek.

 

Customized Brokers Asbaşkanı Kimberly Wakeman ise “Crowley ve Customized Brokers olarak müşterilerimize sürekli zaman kazandıracak yolları aramaktayız. Böylece dağıtım ağlarını geliştirmelerine yardım etmekteyiz. Bu pilot programı, Orta ve Güney Amerika’dan Güney Florida, Güney Carolina ve Savannah’ya kolay bozulan maddeleri taşıma projeleri takip edecek. Böylece, taze ürünlerin küresel çapta süpermarketlere dağıtımı gelişecek.” şeklinde konuştu.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız