BİRLEŞİK KRALLIK VE ÇİN KARGO UÇUŞLARI KONUSUNDA ANLAŞTI
Birleşik Krallık ve Çin arasında limitsiz kargo uçuşu ve yolcu taşımacılığının iki katına çıkartılması konusunda anlaştı. Yeni anlaşma doğrultusunda, yolcu taşımacılığı haftalık 40’dan 100’e çıkartılabilecek. Ulaştırma Departmanı’nın dediğine göre, tüm kargo hizmetlerinde limit kaldırılacak ve “İngiliz ticaretinde yeni şanslar yaratılacak.
19.10.2016 Çarşamba

Bu hafta başarıyla sonuçlanan müzakerelerin ardından Birleşik Krallık ve Çin arasında limitsiz kargo uçuşu ve yolcu taşımacılığının iki katına çıkartılması konusunda anlaştı.

Havayollarının destinasyon sayılarındaki sınırlaması kaldırıldı ve havayolları artık Birleşik Krallık ve Çin’deki herhangi bir noktadan noktaya verilebiliyor. Şimdiye dek, havayolları ancak her iki ülkede azami altı noktaya gidebiliyordu.

 

Yeni anlaşma doğrultusunda, yolcu taşımacılığı haftalık 40’dan 100’e çıkartılabilecek. Ulaştırma Departmanı’nın dediğine göre, tüm kargo hizmetlerinde limit kaldırılacak ve “İngiliz ticaretinde yeni şanslar yaratılacak”.

 

Ulaştırma Departmanı Sekreteri Chris Grayling: “Britanya için bu çok önemli bir süreç. Çin gibi piyasalar, küresel ekonomi sahnesinde yarışmaya devam etmek istiyorsak, bizim için oldukça hayati bir öneme sahip. İzin verilen uçuş sayısının yükseltilmesi, iki ülkedeki iş, ticaret, istihdam ve ekonomide şansları arttıracak.

 

Havacılık Bakanı Lord Ahmad ise “Avrupa Birliğinden ayrılış sonrası, Çin gibi anahtar piyasalar ile olan ticareti geliştirmek, ihracat ve turizmi arttıracak, yeni istihdam alanları yaratılacak ve yerel ekonomimiz güçlenecek. Bu anlaşma gösteriyor ki Büyük Britanya ticarete açık.” şeklinde konuştu.

 

Bu yılın başında, Manchester Havaalanı, Büyük Britanya ve Çin arasındaki direkt uçuş yapan, Londra’nın dışındaki ilk havaalanı oldu. Bu yeniliğin, Britanya’ya önümüzdeki on yıl içinde yaklaşık 250 milyon sterlin getireceği tahmin ediliyor.

 

Yine de, uzmanlar bu yeni anlaşmanın, Heathrow’daki iniş slotlarının azlığı doğrultusunda, İngiltere’nin güneydoğusuna ne kadar yeni uçuş kazandırılacağı konusunu sorguluyorlar.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız