DB SCHENKER’DE HAVA KARGO ILIMLI BÜYÜME HÂLİNDE
DB Schenker’in ana şirketi olan Deutche Bahn AG tarafından yayınlanan 2016 ilk yarısı rakamları, Alman lojistik şirketini geçen yılki pozisyonunun biraz önüne geçirdi.
01.08.2016 Pazartesi

Yıllık bazda % 0,2 olan büyüme, tashih edilmiş geliri 36,27 milyon Amerikan doları arttırarak 22,01 milyar dolara ulaşma anlamına geliyor.

 

DB Schenker, % 0,9’luk artışla 2015 yılı ilk yarısındaki 547 bin tonluk taşımayı 551 bin tona yükseltti. Faiz ve vergi öncesi kazanç (EBIT) ise, daha güçlü bir kazanımı ortaya koydu. Yıllık bazdaki kazanç % 13,1 ve 117 milyon dolar artarak 1,11 milyar dolara çıktı.

 

DB Schenker’de haberler oldukça olumlu. %0,3’lük hafif bir düşüş yaşayan kara taşımacılığının haricinde, diğer kalemlerin performansı iyi. Hava taşımacılığının kazancının yanı sıra, denizyolu da % 2,4 oranında büyüdü ve kontrat lojistiği de güçlü performansını %7,8 getiri artışıyla sürdürdü.

 

Deutche Bahn CEO’su Rüdiger Grube, “DB Group’taki geniş kapsamlı yeniden yapılandırma sürecinin birinci yılında finansal başarının ürünlerini görmeye başladığımızdan oldukça memnunuz.” şeklinde konuştu.

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız