CARGO TALKS ETKİNLİĞİNDE HAVA KARGO SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ KONUŞULDU
Turkish Cargo tarafından, hava kargo sektörünün nabzını tutan profesyoneller arasında fikir alışverişlerinin yapıldığı; dijitalleşme, aşı taşımacılığı ve hava kargonun geleceği gibi önemli gündemlerin konuşulduğu ‘’Cargo Talks’’ isimli web semineri düzenlendi.
11.02.2021 Perşembe

Turkish Cargo tarafından, hava kargo sektörünün nabzını tutan profesyoneller arasında fikir alışverişlerinin yapıldığı; dijitalleşme, aşı taşımacılığı ve hava kargonun geleceği gibi önemli gündemlerin konuşulduğu ‘’Cargo Talks’’ isimli web semineri düzenlendi.

 

 

Hız, ayrıcalık ve güven sağlayarak giderek daha önemli hale gelen hava kargo sektörünün bugününü ve geleceğini konu alan dijital etkinlik; lojistik zinciri profesyonelleri ve hava lojistik sektörünün nabzını tutan sektörün değerli paydaşlarını bir araya getirdi.

 

 

Sektörün temsilcileri ile üst düzeyde gerçekleşen konferansta hava lojistiğinin pandemi sürecindeki durumu, artan maliyetler, esneklik alanları, dijitalleşme ve akıllı teknolojiler gibi önemli gelişmelerin konuşulduğu uluslararası etkinlik; ‘’Hava Kargonun Geleceği ve Hava Kargoda Dijitalleşme’’ panelleri ile aşı taşımaları için yapılan sunumdan oluştu.

 

 

Ücretsiz ve herkese açık bir şekilde, 10 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen etkinlik Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sn. İlker AYCI ve Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Sn. Turhan ÖZEN’in açılış konuşmalarıyla başladı, etkinliğin moderatörlüğünü ise ünlü blogger Sam Chui yaptı.

 

 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Dünyanın dört bir yanından profesyoneller ile birlikte hava kargo sektörünün bugününe ve yarınına odaklanacağımız Cargo Talks programında sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.  Hava kargo sektörü 2020 yılında yaşadığımız zor günlerde dünyamız için ne kadar değerli bir misyon üstlendiğini bir kez daha kanıtladı. Havacılık sektörü bir yandan bu krizden en fazla olumsuz etkilenen endüstrilerden biri olurken diğer yandan eski güzel günler için en önemli faydayı sağlayan sektörlerden oldu. Turkish Cargo markamız ile biz de daha hızlı bir toparlanma için tüm gücümüzü dünyamız için kullandık ve operasyonlarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürdük. Bunun da ötesinde 25 kargo uçağımıza ek olarak 50 yolcu uçağımızı kargo operasyonlarımız için optimize ederek operasyonel kabiliyetimizi artırdık. Bu ve bunun gibi stratejik adımlarımız sayesinde markamızı dünyadaki en önemli 5 hava kargo taşıyıcısı arasına taşıdık. Türk Hava Yolları olarak sahip olduğu güçlü uçuş ağımız ve hava kargo taşıma kabiliyetlerimiz sayesinde geçen yıl 1,5 milyon ton kargo taşımasına denk gelen bir oranla, pazar payımızı küresel ölçekte yüzde 5’e çıkardık. Turkish Cargo’nun dünyanın en güçlü hava kargo şirketi olma yolculuğu bu zor günler ardımızda kaldığında da devam edecek ve biz onu bir alt marka olarak değil hava kargo şirketlerinin en üst seviyesi olarak göreceğiz.dedi.

 

 

 

 

Panel sırasında interaktif bir oyun olan kahoot yarışması yapıldı ve webinara özel olarak hazırlanmış dijital oyun katılımcıları, uçak bileti kazanma şansı için yarıştı. Global nitelikli dijital etkinlikte, katılımcılar hem mükemmel bir ağ oluşturma fırsatı buldu hem de çok önemli lojistik gündemlerin konuşulduğu paneller sayesinde adeta eğitim aldı.

 

 

Takip (tracking) kamera teknolojisi ile sanal mecrada oluşturulan 3 boyutlu dünyanın içerisine canlı olarak entegre edilerek hazırlanan, stüdyo ortamında gerçekleşen etkinlik, ülkemizde canlı yayınlanan en gelişmiş teknolojik etkinlik olma niteliği ile öne çıktı.

 

 

Dünyanın en hızlı gelişen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo, geniş hizmet yelpazesi ve operasyonel kabiliyetlerini Türkiye’nin eşsiz coğrafi avantajlarıyla birleştirerek başarı çıtasını her geçen gün daha yükseğe taşımaya devam ediyor. Yüksek katılım ve büyük geri dönüşler alan Turkish Cargo, yakın gelecekte Cargo Talks web semineri serisine devam edecek.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız