SUUDİ ARABİSTAN İLE KATAR ANLAŞTI
Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibariyle açılacağı belirtildi.
04.01.2021 Pazartesi

Katar’ın Suudi Arabistan ve diğer üç Arap ülkesiyle üç yıldır süren anlaşmazlığında bir dönüm noktasına ulaşıldığını ve anlaşmazlığın sona ermesi için bir anlaşmanın Salı günü Suudi Arabistan’da imzalanacağı duyuruldu.

 

 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 2017’nin ortalarından bu yana Katar’ı terörizmi desteklemekle suçlayarak diplomatik, ticaret ve seyahat ambargosu uyguladı. Katar bunu reddediyor ve ambargonun egemenliğini baltalamayı amaçladığını söylüyordu.

 

 

Dışişleri Bakanı Sabah, yaptığı televizyon konuşmasında, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirtti.

 

 

“Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibariyle açılması için anlaşmaya varıldı.” ifadelerini kullanan Kuveytli Bakan, Katar ile Suudi Arabistan arasındaki tüm meseleleri çözüme kavuşturma konusunda uzlaşıldığını aktardı.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız