DNATA BELÇİKA'YA GENİŞLEDİ BRÜKSEL HAVAALANINDA KARGO TESİSİ AÇTI
BRÜKSEL 28 Mart 2019 WAM Dubai merkezli Dnata, Brüksel Havalimanı'nda 8 milyon Euro'luk bir yatırımı temsil eden ve şirketle 100'e kadar yerel iş yaratması beklenen bir kargo merkezini açarak Belçika'da faaliyete geçti.
01.04.2019 Pazartesi

14.000 metrekarelik bir alanı kapsayan yeni tesis, Benelüks eyaletlerinde (Belçika, Hollanda ve Lüksemburg) kargo kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

 

Son teknoloji tesis, 4.500 metrekarelik depo alanı içermektedir ve yıllık 125.000 ton kargo işleme kapasitesine sahiptir. Bozulabilirler, ilaçlar, tehlikeli maddeler, canlı hayvanlar, uçak motorları ve taşıtlar dahil olmak üzere her türlü yükün verimli ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için en son teknolojiyle donatılmıştır ve en yüksek endüstri standartlarına uygundur.

 

Şirket, Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndaki 25 kargo ve 8 yolcu havayoluna halihazırda kargo ve yer hizmetleri hizmeti verdiğini belirtti.

 

Şirketin Hollanda ve Belçika CEO'su Erik de Goeij, şunları söyledi: "Önemli bir kargo merkezinde operasyonlar yapmaktan heyecan duyuyoruz. Brüksel Havalimanı'ndaki sınıfının en iyisi tesisimiz, bölgedeki kargo taşıma kapasitemizi önemli ölçüde artırıyor yerel kargo endüstrisini teşvik etmeyi bekliyoruz. Kaliteli hizmetlerimiz için güçlü bir talep görüyoruz ve bu stratejik genişlemenin paydaşlarımıza ciddi faydalar sağlayacağından eminiz."

 

Brussels Airport Company CEO'su Arnaud Feist, "Brüksel kargo firmasında dnata'yı üçüncü kargo işleyicimiz olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şirket, Brüksel’de hayati önem taşıyan sektörler için özel altyapı sağlama stratejisi ile tutarlı olarak, ilaç endüstrisi için özel bir altyapıya ve kargo topluluğumuz Air Cargo Belgium’a aktif bir katılım ile havalimanımızda anahtar kargo oyuncusu olarak kendisini çoktan konumlandırdı. Ülkemiz ile ortaklaşa karşılıklı hedefler doğrultusunda çalışmak. Bu yüzden olumlu beklentilerle bu yeni ortaklığı sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

 

Dtata'nın Brüksel'deki ilk müşterisi, Brüksel ve Singapur arasında yıllık 45.000 ton kargo kapasitesi olan 747-400F uçağıyla haftalık sekiz uçuş gerçekleştiren Singapur Havayolları'dır.

 

Brüksel Havaalanı da dahil olmak üzere dnata, 14 ülkede 88 havalimanında 1.900'den fazla uçuşu gerçekleştiren ve günde 9.000 tondan fazla kargo taşıyan, kaliteli ve güvenli yer hizmetleri ve kargo hizmetleri sunmaktadır.

 

WAM

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız