RUSYA UKRAYNA'NIN AN-124'ÜNE KARŞI YENİ UÇAK GELİŞTİRİYOR
Dünyanın en büyük ikinci kargo uçağı unvanını elinde bulunduran Ukrayna imalatı Antonov AN-124 Ruslan’ın başarısını sürdürebilecek çok ağır sınıf kargo uçağı geliştirme çalışmalarına devam eden Rus analistler ‘Slon’ (Fil) adı verilen bir uçak tasarımı üzerinde çalışıyor.
27.01.2019 Pazar

Moskova’daki Merkez Aerohidrodinamik Enstitüsü, dört motorlu dev uçak ‘Slon’ için aerodinamik bir model geliştirdi.

 

Yapısal elemanların uçak gövdesinin ortasındaki “güç çekirdeği” (power core) etrafında yer alacağı bu tasarımda parça sayısının azaltılması ve montajın kolaylaştırılması hedefleniyor.

 

Kullanışlı bir tasarıma sahip olacak uçak, daha uzun veya daha büyük çaplı bir gövde, kanat şekli ve kanat konumu ile değiştirilebilecek. Çalışma, rüzgâr tüneli modellerinin oluşturulmasını sağlayacak. İlk deneysel çalışmaların bu yılın Ağustos-Eylül aylarında yapılması planlanıyor.

 

Ukrayna tarafından tasarlanan An-124 Ruslan (Aslan), özellikle Volga-Dnepr Grubu ile hizmet veren dev nakliye uçağı filosunun omurgasını oluşturuyor.

 

Antonov AN-124 ve Boeing 747-F ile rekabet etmesi planlanan ‘Slon’ (Fil) tasarımı 150 tonluk bir taşıma kapasitesi ve 7 bin km’yi aşan bir menzil ya da 180 tonluk bir taşıma kapasitesi ve 4 bin 900 km’lik menzili hedefliyor.

 

KOKPİTAERO

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız