DREAM CHASER İLE UZAYA KARGO TAŞINACAK
SNC (Sierra Nevada Corporation) NASA'nın onayını alarak, Dream Chaser adlı kargo uzay aracını üretmeye başlayacak ve ilk uçuşunu yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde yapacak
31.12.2018 Pazartesi

SNC (Sierra Nevada Corporation) NASA'nın onayını alarak, Dream Chaser adlı kargo uzay aracını üretmeye başlayacak ve ilk uçuşunu yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde yapacak. Şirket, geçtiğimiz günlerde 'Ticari İkmal İşlemleri Sözleşmesi'nde bir dönüm noktasını aşarak, üretim yapma aşamasına ilerledi.

 

NASA'nın dönüm noktasını onaylaması ile ilgili açıklama yapan şirketin program direktörü, "Önemli bir dönüm noktası oldu. Bu yakaladığımız başarı ile endüstriye bilimsel bir yaklaşım katacağız. Bu yolda ilerlemeye devem edeceğiz" dedi.

 

WebTekno'da yer alan habere göre; SNC, Space X ve Orbital ATK firması ile beraber ISS'e (Uluslararası Uzay İstasyonu) 6 görev yapmak için sözleşme imzaladı.

 

Görevleri gerçekleştirmek için SNC, NASA'ya Dream Chaser uzay aracının kargo versiyonunu teklif etti. NASA ilk başta bu fikri beğenmedi. Daha sonra firma uzay aracı üzerinde modifiyeler yaparak onayı aldı.

 

Dream Chaser'ın hali hazırda bazı parçaları üretilmekteydi fakat tam ölçekli bir üretim yapılmıyordu. Bu onaydan sonra artık tam ölçekli bir üretim yapılacak. Dream Chaser'ın bu kargo versiyonu Uluslararası Uzay İstasyonu'na 5500 kg'a kadar kargo taşıyabilecek ve 1850 kg'a kadar yükle geri dönebilecek.

 

İlk uçuş en yakın tarih olarak 2020'nin sonlarına doğru olacak.

 

AIRPORTHABER
Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız